Tabloo

In het voorjaar 2022 opende het bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo officieel haar deuren. Centraal in Tabloo staat de interactieve expo over radioactiviteit, het beheer van radioactief afval en het onderzoek naar nucleaire toepassingen.

Tabloo als bezoekerscentrum

In de expo van Tabloo maken bezoekers via tal van interactieve opstellingen kennis met het thema radioactiviteit. Ze ontdekken al doende hoe het radioactieve afval beheerd wordt, hoe de bevolking mee naar oplossingen zoekt en welk onderzoek naar nucleaire toepassingen er allemaal gebeurt.

Naast de expo vind je in Tabloo ook brasserie Bistroo, een toeristisch infopunt en een kennisruimte waar je meer te weten komt over NIRAS en de nucleaire geschiedenis van de streek. Buiten is er een landschapspark met speeltuin en kan je een wandeling doen tot aan de plaats van de toekomstige bergingsinstallatie. Dat maakt Tabloo alvast een boeiende bestemming voor een (halve) daguitstap.

Tabloo als ontmoetingscentrum

Naast een bezoekerscentrum wil Tabloo ook een levendige ontmoetingsplek zijn voor mensen uit Dessel en Mol en van verder weg. Een open (t)huis waar mensen samenkomen om een goede tijd te beleven, activiteiten bij te wonen of zelf iets te organiseren. Tabloo heeft daarvoor heel wat faciliteiten ter beschikking: een theaterzaal, een evenementenweide, een tentoonstellingsruimte en diverse polyvalente ruimtes. In brasserie Bistroo kunnen dan weer feesten plaatsvinden.

Tabloo praktisch

Tabloo ligt in de Gravenstraat 3, 2480 Dessel. De expo van Tabloo is open op weekdagen (9 uur – 17 uur) en op zondag (10 uur – 17 uur). Laatste toegang om 16 uur. Er is een ruime en gratis parking voor fietsen, auto’s en bussen. Het park, de speeltuin en de wandelroutes zijn gratis en altijd toegankelijk.

Contact

Tel. 014 33 40 50
E-mail: info@tabloo.com 
www.tabloo.com