Dessel stopt met roken

Na onze succesvolle campagne samen met Balen en Mol in 2017 om te stoppen met roken, starten we in 2020 opnieuw, ditmaal ook samen met Retie, met de unieke mogelijkheid om te stoppen met roken in groep onder begeleiding van een tabakoloog. Vorige keer bleek deze manier een succesformule te zijn. Niet alleen waren er veel inschrijvingen, velen onder hen zijn nu nog steeds gestopt met de sigaret en genieten nu dus van een beter uithoudingsvermogen, een beter reuk- en smaakvermogen en heel wat extra geld dat ze nu uitsparen.

Tijdens de eerste week van maart kan je naar een van de infosessies in de vier deelnemende gemeenten komen. Deze infosessies zijn vrijblijvend, daarna kan je nog beslissen om deel te nemen aan het rookstoptraject. Iedereen is overal welkom. Je kan bijvoorbeeld de infosessie volgen in Mol en nadien inschrijven voor de groepssessies in Dessel.

  • Mol - maandag 2 maart, 19.30 uur (raadzaal in ’t Getouw)
  • Balen – dinsdag 3 maart, 19.30 uur (De Kruierie)
  • Dessel – woensdag 4 maart, 19.30 uur (GBS De Kangoeroe)
  • Retie – donderdag 5 maart, 19.30 uur (GC Den Dries)


Groepssessies grote sleutel tot succes

Ook in 2020 kan je je tijdens een reeks van acht groepssessies laten begeleiden naar een rookvrij leven. Uit onze campagnes in het verleden bleek het slaagpercentage om effectief te stoppen met roken immers het grootst bij diegenen die beslisten om in groep te stoppen.

In Dessel zullen de sessies plaatsvinden op verschillende woensdagen tussen begin maart en begin juni. Indien woensdag voor jou niet lukt, kan je ook aansluiten bij de sessies op maandag in Mol, dinsdag in Balen of donderdag in Retie.

Kostprijs?

Dankzij de tussenkomst van de ziekenkas betalen deelnemers slechts € 48 voor de 8 sessies begeleid door een tabakoloog. Als je weet dat een pakje tegenwoordig gemiddeld 8 euro kost, is dit zelfs voor een gelegenheidsroker al een winstgevend initiatief, zowel financieel als op het vlak van je gezondheid.