Verzekering voor de individuele sporters: "Zeker sporten"

Steeds meer burgers sporten en bewegen wanneer en waar het hen best past: een uurtje joggen wanneer de kinderen sporten, tijdens de middagpauze enkele baantjes trekken in het zwembad, met het gezin of vrienden regelmatig mountainbiken of fietsen in de omgeving, …
Maar wat als deze sporters een blessure oplopen? Dan is een goede sportverzekering zeker aangewezen.

De sportactiviteiten die door de gemeente, de sportdienst of de sportraad worden georganiseerd, zijn verzekerd via de ISB-verzekering. ISB is het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid. De deelnemers aan de sportkampen, de activiteiten tijdens de Desselse Sportweek, de Foorloop enz. zijn dus verzekerd via die ISB-verzekering waarvoor de gemeente een jaarlijkse bijdrage betaalt.

Door een samenwerking tussen het ISB en Ethias kunnen nu ook alle vrije sporters van Dessel intekenen op een individuele sportverzekering via www.zekersporten.be/dessel.

Deze verzekering geldt voor het individueel beoefenen van de gezondheidssporten: wandelen, lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren, yoga en fitness.

Geïnteresseerde burgers kunnen online intekenen op een solopakket of een gezinspakket en zijn onmiddellijk verzekerd. De facturatie gaat voor de burger automatisch via “Zeker Sporten”. Ongevalsaangiften dienen online te gebeuren via een persoonlijke account.

Voor een solopakket betalen de inwoners van Dessel slechts 20 euro per jaar, voor een gezinspakket 35 euro.

Interesse? Neem dan zeker een kijkje op www.zekersporten.be/dessel.