Woonboog, één woonmaatschappij in Dessel

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2022 10.23 u.
In 2023 zullen DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen fuseren tot één nieuwe woonmaatschappij: Woonboog. Hun credo: sterke mensen, sterke buurten. Hun werkingsgebied: 11 gemeenten in regio Kempen-Midden. Ook Dessel hoort hierbij.

Eén woonmaatschappij per gemeente

De Vlaamse Regering wil het sociaal woonlandschap in Vlaanderen veranderen. De sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren slaan de handen in elkaar en vormen samen ‘de woonmaatschappij’. Dat wil zeggen dat er binnen elke gemeente slechts één woonmaatschappij als sociale woonactor actief zal zijn. Het doel? Eenvoud en meer duidelijkheid voor de huidige bewoners, de kandidaten en professionele partners (OCMW’s, gemeenten, projectontwikkelaars …).

Vlaanderen zal 42 werkingsgebieden en evenveel woonmaatschappijen tellen. Het werkingsgebied Kempen-Midden van Woonboog telt 11 gemeenten: Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Kasterlee, Lille, Mol, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout, Vosselaar.

Woonboog, de woonmaatschappij in Kempen-Midden

Sterke buurten maken sterke mensen, sterke mensen maken sterke buurten. Dat is de missie van Woonboog. Woonboog staat symbool voor deze verbinding van mensen en buurten. Een boog is sterk en stabiel maar zacht van vorm. Het is een stevig dak dat op een warme manier bescherming geeft aan alle bewoners. Woonboog wil een warme thuis bieden aan mensen die vandaag meer dan ooit nood hebben aan een kwalitatieve en betaalbare woning.

Meer weten over sociaal wonen in jouw buurt?

DE ARK
Campus Blairon 599
2300 Turnhout
tel. 014 40 11 00
info@arkwonen.be
www.arkwonen.be

Molse Bouwmaatschappij
Bosveld 152
2400 Mol
tel. 014 31 50 70
info@molsebouwmaatschappij.be
www.molsebouwmaatschappij.be
SVK Noorderkempen
Campus Blairon 441
2300 Turnhout
tel. 014 39 59 50
info@svknoorderkempen.be
www.svknoorderkempen.be