Wildbeheereenheid Dessel vzw plaatst reewildspiegels

Gepubliceerd op donderdag 8 juli 2021 8.13 u.
Wildbeheereenheid Dessel vzw (WBE Dessel) plaatste in overleg met lokaal bestuur Dessel reewildspiegels langs wegen waar regelmatig overstekend reewild wordt gesignaleerd.

Door de plaatsing van 200 reewildspiegels vermindert de kans op ongevallen (materiële en lichamelijke schade) waardoor de veiligheid van alle bestuurders verhoogd wordt.

De reewildspiegels werden geplaatst in gedeeltes van de Gravenstraat, Europalaan, Diel, Molenhei, Boerentangsedreef, Kleine Boeretang, Wittebergenstraat en Zanddijk. Er wordt samen met het Agentschap Wegen en Verkeer bekeken of de reewildspiegels ook langs de Geelsebaan en Molsebaan geplaatst kunnen worden.

De Swareflex wildreflectoren creëren door lichtinval een optische waarschuwing (stroboscopisch effect) waardoor dieren zich verschuilen of de andere richting uitvluchten tot het gevaar (verkeer) geweken is.

WBE Dessel diende dit project in bij het Lokaal Fonds, Uitvoerend Comité Dessel (https://www.niras.be/oppervlaktebergingsproject-dessel ) waarbij een subsidie van 2.500 euro toegekend werd voor de aankoop van de Swareflex Wildreflectoren.