Week van de kinderbegeleider: 'Beestig Bedankt!'

Gepubliceerd op maandag 12 oktober 2020 11.20 u.
Deze week is het de week van de kinderbegeleider. Ook in de buitenschoolse opvang ‘de Speelplaneet en de Hummelhoek’ van Dessel staan onze ‘beestige’ begeleiders klaar om er een grandioze periode van te maken met leuke activiteiten.

Er komt een wedstrijd voor de scholen, een complimentenmuur voor de ouders …. Ze gaan hiermee door tot aan de herfstvakantie en sluiten deze feestperiode af met een geweldige uitstap naar kinderboerderij het Karrewiel.

Heel lang geleden ontstond de ‘week van de buitenschoolse kinderopvang’, een week dat de buitenschoolse kinderopvang in de kijker werd gezet. Alle opvangen in Vlaanderen speelden gedurende één week rond één bepaald thema. Dit samenhorigheidsgevoel deelden we met kinderen, ouders en de buurt. Een aantal jaren terug ontstond er ook een Dag van de kinderbegeleider. Dit jaar zijn beiden samengevoegd tot de Week van de Kinderbegeleider omdat we de verbondenheid, de trots, …, met alle opvangen gedurende één week willen uitstralen in Vlaanderen. En als kers op de taart zetten we in die week ook de kinderbegeleider in de kijker.

Het afgelopen jaar is er veel aandacht gegaan naar kleine, vreselijke beestjes die het hele dagelijkse leven overhoop haalden. De kinderopvang heeft tijdens deze periode nog maar eens aangetoond dat ze, ook in moeilijke tijden, met een groot hart klaarstaat voor kinderen en ouders. Noodopvang, werken in bubbels, registreren van nauwe contacten,… flexibel als we zijn, het welbevinden van kinderen bleef centraal staan, dag in, dag uit. Dat verdient een ontzettend groot ‘Beestig Bedankt!’ aan alle medewerkers die dag in dag uit het beste van zichzelf geven.

We zetten dit jaar het dierenrijk centraal. Al die (knuffel)dieren waar zovele kinderen verzot op zijn: om mee te spelen (beweging), te verzorgen, te vertroetelen, een vriend bij moeilijke momentjes…