Vrije tijd, da’s genieten

Gepubliceerd op donderdag 25 maart 2021 19 u.
Het is lente! Eindelijk wat meer zon. Stilaan komen vrolijk gekleurde bloemen piepen. De wilgenkatjes verraden met hun zachte kopjes dat de bomen binnenkort weer groene bladeren dragen. Én de paasvakantie komt eraan… tijd voor ontspanning.

De medewerkers van de afdeling Vrije tijd hebben een mooi, coronaveilig aanbod voor onze kinderen in elkaar gebokst. Helemaal binnen het kader van de maatregelen die genomen werden tijdens het laatste overlegcomité. Onze harten maken een sprongetje bij de gedachte aan spelende kinderen en zacht geroezemoes op de achtergrond. Leven!

Wij staan met open armen en heel veel goesting voor je klaar.

Het omnisportkamp gaat door van 6 tot en met 9 april. Snel inschrijven is de boodschap, want het kamp is helaas bijna volzet. Als alle plaatsen bezet zijn, kan je je op de reservelijst inschrijven, zo maak je nog kans indien een deelnemer zou annuleren. In bubbels van 10 kinderen gaan we samen sporten, spelen en veel plezier maken. Onze energieke sportbegeleiders staan al te popelen.

Geniet van een actieve wandeling op het Pagadderpad en beklim de 37 meter hoge Sas4-Toren. Kan jij de treden tellen? Vanaf zaterdag 3 april is de bezoekersruimte aan de voet van de toren open van woensdag tot zondag en op feestdagen van 13 tot 17 uur. Onze enthousiaste torenwachter en vrijwilligers maken je graag wegwijs in de streek.

Verdwijn je graag in een goed verhaal? Bezoek de bib! Ook e-boeken kan je voortaan met je bibkaart uitlenen en voor de adolescenten is er een mooie collectie beschikbaar. Onze medewerkers ontvangen je met open armen en helpen je heel graag verder.

En op woensdag 21 april, hup, met z’n allen naar buiten! Van buiten spelen word je vrolijk. Heb jij onze leuke buitenspeeltas al besteld? Hiermee steken we de jaarlijkse Buitenspeeldag in een ander jasje. Een tas vol verrassingen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Via www.dessel.be/eloket kan je nog tot 11 april een buitenspeeltas reserveren. Onze creatieve duizendpoten zorgen zo voor extra speelplezier. 

Op zaterdag 24 april, een weekje later dan aanvankelijk gepland en na de paaspauze, gaat de verteltent voor kleuters opnieuw door in het stalletje op het Campinaplein. Heel veel lachende gezichtjes en enthousiaste ouders vertelden ons vorige week dat voorlezen in deze unieke ‘tent’ een schot in de roos is. Inschrijven kan via www.i-school.be/login, snel zijn is de boodschap, want we werken met 3 sessies van 10 kleuters. Onze vertellers lezen met het grootste plezier de allermooiste verhalen voor.

Samen kijken naar de mogelijkheden.

Genieten en plezier maken is in deze tijd niet altijd evident. Soms zelfs heel erg lastig. Dat voelen wij ook. We zijn een luisterend oor voor al onze verenigingen, clubs en organisaties, die van wezenlijk belang zijn voor een fijne vrijetijdsbesteding van heel veel Desselaars. We begrijpen dat het moeilijk is om bij de maatregelen door de bomen het bos nog te zien. Bij een concrete vraag of als je vastloopt bij de uitwerking van je aanbod, willen we mee nadenken. We beloven geen pasklare antwoorden, maar samen weten we meer dan alleen.

We duiken heel graag samen met jou de regelgeving in op zoek naar mogelijkheden. Want die zijn er, ook voor jou!

Verbind met een glimlach.

We vinden het onze taak, als medewerkers van de afdeling Vrije tijd, om mensen te verbinden. Wij willen heel graag een beetje lijm in onze samenleving zijn. En hoewel we nu niet lijfelijk samen mogen plakken, geloven we nog altijd in verbinden, in 1+1=3. Als het niet kan door samen te dansen op een feestje, een knuffel, een kus, een intens gesprek, doe het dan met een glimlach. Glimlach met je mondhoeken tot achter je oren en met sprankels in je ogen.

Leef, geniet en lach, want da’s goed voor je gezondheid!

Info en contact

Afdeling Vrije tijd
014 38 99 20
vrijetijd@dessel.be