Verkoop Desselse Kadobonnen aan balie AC De Plaetse verdubbeld dankzij kortingsactie

Gepubliceerd op vrijdag 8 januari 2021 8.29 u.
In juli 2020 startte lokaal bestuur Dessel met een actie om de Desselse handelaars een hart onder de riem te steken. Elk Dessels gezin kon maximaal 5 Desselse cadeaubonnen kopen aan 12 euro per bon in plaats van 15 euro per bon. De overige 3 euro legde lokaal bestuur Dessel bij.

De laatste 5 jaar werd er gemiddeld voor ongeveer 15.000 euro verkocht aan onze balie. Dit jaar verkocht het onthaal in administratief centrum “De Plaetse” voor 31.607 euro aan Desselse Kadobonnen. 1.946 coronabonnen werden aangekocht aan 12 euro. Dat betekent dat lokaal bestuur Dessel 5.838 euro extra bijdraagt aan de lokale economie. Daarnaast heeft het lokaal bestuur voor 18.190 euro bonnen aangekocht die besteed werden als geschenken.

Aangezien er met de aangekochte cadeaubonnen enkel bij de Desselse (deelnemende) handelaars kan betaald worden, wil zeggen dat dit bedrag van 55.635 euro resoluut terug naar de Desselse handelaars komt, waarvan het lokaal bestuur 24 028 euro bijdraagt.

Het Dessels Kado is een initiatief van het Lokaal bestuur Dessel en UNIZO Dessel, met ondersteuning van de raad voor lokale economie en staat open voor alle Desselse ondernemers.

Heb jij als onderneming, handelaar, winkel, horecazaak, enz. interesse om dit betaalmiddel ook in jouw zaak te aanvaarden? Schrijf je dan in via www.desselskado.be.