UPDATE: werken N18 Turnhoutsebaan, nieuwe fase vanaf 28 september

Gepubliceerd op vrijdag 23 september 2022 11 u.
Op woensdag 28 september 2022 vindt zoals gepland de fasewissel plaats aan de werken op Turnhoutsebaan (N18). Het fietspad aan de westelijke zijde is afgewerkt. Op 28 september starten de werken aan het fietspad aan de oostelijke zijde. Fietsers moeten geen omleiding meer volgen!

Omleiding van Retie naar Dessel/Mol

Het éénrichtingsverkeer en de omleiding blijft behouden zoals deze nu is. Het verkeer vanuit Dessel richting Retie kan gewoon doorrijden, verkeer vanuit Retie richting Dessel volgt nog steeds de omleiding via Brasel.

  • Zwaar verkeer (+3.5 t) wordt omgeleid via Broekstraat – Boeretangsedreef – Kastelsedijk – N118.
  • Het overige verkeer (-3.5 t) wordt omgeleid via Kwademeer – Bergenstraat – Brasel – N118. Voor plaatselijk verkeer in de werfzone op N18 is er een omleiding voorzien via Kattenberg - Bleekstraat.

Zijstraten N18

Van de westelijke zijstraten gaat Bleekstraat terug open voor verkeer. Koolvenstraat blijft nog steeds gesloten ter hoogte van de werken aan N18.

Aan de oostelijke zijstraten blijft Klaaseind gesloten en wordt Kuilender nu ook afgesloten ter hoogte van de werken.

Fietsverkeer

Fietsers zullen vanaf nu het nieuwe fietspad kunnen gebruiken en moeten dus niet meer de voorziene omleiding volgen.

De Lijn

De bushalte aan de Koolvenstraat kan niet meer bediend worden. Dit laat De Lijn weten. De reizigers die deze halte normaal gebruiken, stuurt De Lijn door naar de haltes Markt of Kuilstraat.

Meer info over de werken N18

https://www.dessel.be/nieuws/detail/3511/nieuw-rioleringsstelsel-en-fietspad-n18-turnhoutsebaan