Uitsluitend nog essentiële producten op onze donderdagmarkt

Gepubliceerd op dinsdag 3 november 2020 9.03 u.
Alleen de marktkramers die essentiële producten verkopen, zijn vanaf donderdag 5 november nog toegelaten op onze wekelijkse donderdagmarkt. De toegelaten marktkramen verkopen uitsluitend voeding, onderhouds- en huishoudproducten en bloemen.

Kramen die andere producten aanbieden zoals kledij, schoenen,… mogen niet langer komen. Deze beslissing werd afgelopen vrijdag 31 oktober genomen door het overlegcomité en geldt momenteel tot 13 december 2020.

De beslissing om niet-essentiële marktkramen te weren werd genomen om dezelfde spelregels die gelden voor winkels ook toe te passen op de markten. Anders ontstaat er oneerlijke concurrentie.

Regels voor bezoekers
We roepen alle bezoekers nogmaals op om zich strikt aan de coronaregels te houden:

  • Bezoekers komen alleen, of met max. één andere persoon van hetzelfde huishouden, of waarmee men een duurzaam contact onderhoudt. In afwijking hiervan, mag een volwassene een minderjarige van hetzelfde huishouden, of personen die nood hebben aan begeleiding, vergezellen.
  • Bezoekers komen naar de markt om te kopen, niet als uitstap. Een marktbezoek moet beperkt blijven tot een half uur.
  • Bezoekers ontsmetten de handen bij het betreden en verlaten van de marktsite. Ze dragen – net als de marktkramers - op elk moment een mondmasker.
  • Consumptie van eten en drinken is op de markt niet toegestaan.
  • Ben je ziek, blijf thuis!

Meer info: afdeling Grondgebiedzaken, tel. 014 38 99 27, lokale.economie@dessel.be