Provincie Antwerpen neemt deel aan testdag BE-Alert op donderdag 7 oktober

Gepubliceerd op dinsdag 5 oktober 2021 14.59 u.
Meteen verwittigd bij een noodsituatie? Op donderdag 7 oktober 2021 neemt ook de provincie Antwerpen deel aan de nationale testdag BE-Alert. In de namiddag wordt een sms verstuurd naar alle actieve mobiele toestellen in de provincie Antwerpen.
Niet alleen naar inwoners, maar ook naar toeristen, pendelaars, leveranciers,… Kortom, naar iedereen die zich op dat moment in de provincie bevindt. Deze test gebeurt in samenwerking met het Crisiscentrum en past binnen een technische proef om het be-alert-systeem in te zetten bij zeer grootschalige incidenten. Uit de tekst van het sms-bericht zal blijken dat het om een test gaat en niet om een echte noodsituatie.
Daarnaast zullen ook alle geregistreerden binnen de provincie Antwerpen een testmail ontvangen met meer informatie over het BE-Alert-systeem.

BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. In 2014 lanceerde het Crisiscentrum het pilootproject BE-Alert. Gedurende twee jaar konden 33 gemeenten BE-Alert testen, evalueren en zo verbeteringen aanbrengen. Momenteel beschikken alle overheden van het land over een alarmeringssysteem om de veiligheid van hun inwoners te kunnen waarborgen. Sinds 2017 is BE-Alert operationeel in heel België. Momenteel zijn er al meer dan 675.000 adressen geregistreerd en zijn er al 475 gemeenten ingeschreven op BE-Alert.

Meteen verwittigd bij een noodsituatie? Registreer je via www.be-alert.be

Stap mee in het systeem en laat je in geval van nood waarschuwen. Registreer je via www.be-alert.be. Zowel jouw inschrijving als de berichten die je zal ontvangen zijn gratis.

Meer info: www.be-alert.be