Programma 50-jarig bestaan verbroedering 25-28 augustus 2022

Programmavoorstel 25-28 augustus 2022 viering 50-jarig bestaan verbroedering

Donderdag:

Onze Duitse gasten zullen verblijven in het Hotel Corbie in Mol.

17.00 u.: afspraak in Scholeke Brasel, Sportpark 7 in Dessel. Daar wordt hen een lekker frietje met een snack aangeboden via een mobiele frituur.

Er zijn volksspelen voorzien en er is een kegelbaan ter beschikking. Ook de aanwezige petanquebanen kunnen gebruikt worden. Tijdens deze avond wordt een fotoreeks afgespeeld, afkomstig van oude dia’s van Helmut Riemenschneider, over de fietstocht van 1991 ”Fahren für Europa” en andere ontmoetingen met onze Duitse vrienden die we graag even herinneren.


Vrijdag:

Vrije voormiddag. Gelegenheid tot winkelen in Mol, bezoek brengen aan Militair kerkhof te Lommel, e.a. Er is ook de mogelijkheid om tijdens deze periode een wandeling te doen aan Tabloo tot sas 6 aan het kanaal en terug onder begeleiding van Arno, Wim en Helmut. Dit is een totaal nieuwe wandeling die gelanceerd werd bij de opening van Tabloo.

12.00 u. à 13.00 u.: We verwachten onze gasten in het nieuwe bezoekerscentrum Tabloo in de Gravenstraat te Dessel. Er volgt eerst een kleine lunch (broodjes/snack) en daarna een korte rondleiding door het gebouw en omgeving.

13.00 u. à 16.00 u: Onze gasten krijgen de kans om de totaal nieuwe expositie over de nucleaire afvalwerking en de geschiedenis hierover te bekijken. Iedereen krijgt een eigen tabletje met oordopjes en kan zelf een eigen weg kiezen in de expo. In tussentijd kan men in de Bistroo steeds een versnapering nuttigen of buiten de omgeving verkennen: speeltuin en wandeling mogelijk.

17.00 u.: We verzamelen terug in groep voor de overhandiging van de aandenkens.

Daarna zullen we het avondmaal nuttigen rond 18.00 uur.

19.30 u.: Start van muziekavond met opvoeringen van twee Desselse verenigingen Desselina en Vocarde in de podiumzaal. Nadien is er gelegenheid tot napraten.


Zaterdag
:

10.30 u.: Er kan een fietstocht gemaakt worden (circa 30 km) rondom en in Dessel. Een fiets kan gehuurd worden voor 10 euro per stuk en een picknicktas van 10 euro kan aangekocht worden. Vertrekplaats van de fietstocht wordt later bepaald. Personen die niet graag fietsen en iets anders willen doen kunnen ook een picknicktas aanvragen voor 10 euro.

16.00 u.: Avondbuffet in Hotel Corbie. Alvorens te genieten van Dessel Swingt willen we de gasten lekker verwennen met een buffet om sterk genoeg de avond aan te vatten. We proberen iedereen samen op “Dessel Swingt” te krijgen en tevens op te halen via een bus.

23.00 u. à 24.00 u.: terugweg naar hotel


Zondag:

10.30 u.: We ondernemen een korte wandeling door het centrum van Dessel: Het Kerkepad, start aan het administratief centrum “De Plaetse”. Gids Arno Oomis zal ons begeleiden door allerlei kleinere straatjes afkomstig van vroeger. Deze wandeling is opnieuw opgepoetst zodat we aangename verhalen van vroeger kunnen horen.

12.00 u. tot 13.00 u.: We bieden iedereen nog een lichte saladelunch aan alvorens afscheid te nemen van onze gasten voor het vertrek naar hun thuisbasis in Hessisch Lichtenau (locatie sportpark Brasel cafetaria 2).

Hopelijk mogen we vele H.Lichtenauers en Desselaars ontvangen tijdens deze festiviteiten.

Desselaars die graag deelnemen aan deze feestelijkheden kunnen zich inschrijven via het deelnameformulier te verkrijgen via:

Johan Wils
Tel. 0478 20 84 38
E-mail: johan.wils@dessel.be