Politiecontroles aan jeugdhuizen in Dessel

Gepubliceerd op maandag 21 november 2022 8.11 u.
De lokale politie heeft in oktober en november twee grote controleacties gehouden aan jeugdhuizen Spin en ’t Scharnier in Dessel. Hierbij werden in totaal ruim 500 jongeren gecontroleerd op drugs.

De acties verliepen gemoedelijk en er werden geen aanhoudingen verricht. Wel werden beperkte gebruikershoeveelheden drugs aangetroffen.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november controleerde de lokale politie meer dan 400 jongeren in Jeugdcentrum ’t Spin in Dessel. Een persoon had een joint op zak waarvoor een proces-verbaal werd opgesteld. In het jeugdcentrum zelf werden een zakje cocaïne en een blokje hasj aangetroffen.

Verder onderzoek naar aangetroffen drugs

In jeugdhuis ’t Scharnier controleerde de lokale politie in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 oktober meer dan 100 jongeren. Geen enkele van de gecontroleerde jongeren bleek drugs op zak te hebben. Bij deze fouilles werden geen drugs aangetroffen.

Op de vloer van het jeugdhuis troffen de politieagenten na controle restanten van cannabis, 1 joint en 5 lege paxons met (vermoedelijk) restanten van cocaïne aan. Ook een persoon in de omgeving van het jeugdhuis werd betrapt met drugs op zak. Lastens deze persoon werd een proces-verbaal opgesteld en naar de aangetroffen paxons wordt verder onderzoek ingesteld.

Duidelijk signaal

De politie wil vermijden dat jongeren ongewild in contact komen met drugs en hoopt met deze controles een duidelijk signaal te geven. Het merendeel van de jongeren kon deze controles appreciëren en gaf aan dat hier nood aan was. 

In de toekomst zullen nog gelijkaardige controles volgen.

Meer info: Lokale Politie Balen-Dessel-Mol, Commissaris Stefaan Volckaerts, directeur Operaties, tel. 014 33 37 00