Onderdak voor minimaal tien gezinnen uit Oekraïne in Hotel Alauda dankzij unieke samenwerking

Gepubliceerd op zaterdag 12 maart 2022 13.35 u.
Projectontwikkelaar TS33 is de nieuwe eigenaar van Hotel Alauda op de Turnhoutsebaan in het centrum van Dessel. De hoop is dat er over ongeveer een jaar op deze plek een supermarkt van Jumbo de deuren kan openen. Hiervoor werd het vergunningentraject reeds opgestart.

Het restaurant en hotel sloten reeds op 18 december 2021 de deuren. En dit na 26 jaar succesvolle uitbating door Enzo Gatto en Yves Massart.

Tijdens het vergunningentraject staat het hotel leeg en nu hebben lokaal bestuur Dessel, de nieuwe eigenaar, met name projectontwikkelaar TS33, supermarktketen Jumbo en de vorige eigenaars de handen in elkaar geslagen om minimaal 10 gezinnen, die de oorlog uit Oekraïne moeten ontvluchten, op te vangen. Een unieke samenwerking!

“Dankzij deze unieke samenwerking kunnen we voor enkele gezinnen in nood echt het verschil maken.” Bart Cresens, bestuurder TS33

Lokaal bestuur Dessel ondersteunt vooral logistiek en administratief. Op deze manier kan het lokaal bestuur haar steentje bijdragen aan de opvang van de vele mensen die de oorlog ontvluchten.

Het hotel wordt momenteel weer in gereedheid gebracht om binnen een tiental dagen opnieuw mensen te kunnen ontvangen. Na de sluiting werd reeds gestart met de ontmanteling. Het gebouw wordt nu zo snel als mogelijk weer in orde gebracht.

“Dessel staat klaar om te helpen.” Burgemeester Kris Van Dijck

TS33 stelt de nieuwe eigendom gratis ter beschikking en installeert er zelfs een nieuwe keuken en enkele andere praktische voorzieningen zodat de opvang zo aangenaam mogelijk kan gebeuren. De ontwikkelaar-eigenaar zorgt er ook voor dat de nutsvoorzieningen actief blijven en staat in voor het onderhoud van het gebouw. Projecten ontwikkelen is voor TS33 veel meer dan bouwen en uitbaten. TS33 probeert ook steeds maatschappelijke meerwaarde te cree¨ren voor de omgeving waar ontwikkeld wordt. Deze uitzonderlijke case is hiervan een mooi voorbeeld.

De vorige eigenaars tenslotte ondersteunen op praktisch vlak en ook in de keuken. Op deze manier krijgt hun hotel plots toch nog nieuwe bezoekers. Zij zijn zeer verheugd met deze onverwachte tijdelijke invulling. 

“Ook Alauda doet alles om te helpen”: voormalige eigenaars Alauda Enzo Gatto en Yves Massart.

Meer info
Kris Van Dijck, Burgemeester Dessel, tel. 0475 61 70 06
Bart Cresens, Bestuurder TS33, tel. 0473 39 83 87