Olympische clubhelden sieren het straatbeeld!

Gepubliceerd op dinsdag 20 juli 2021 15.14 u.
Op 23 juli is het zover, dan start de hoogmis van de topsport: de Olympische Spelen. En ook Dessel en alle sportclubs supporteren mee!

Met affiches supporteren we voor onze lokale helden Elke Vanhoof en Valerie Demey. Zij nemen beiden deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Elke startte haar professionele BMX-carrière bij BMX 2000 Dessel, Valerie – geboren in Brugge maar ondertussen ook wonende in Dessel – reed haar eerste kilometers op de West-Vlaamse wegen.

Het is uitzonderlijk dat twee inwoners van onze gemeente op topsportniveau kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. We vinden het dan ook niet meer dan gepast om mee te werken aan het initiatief van Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie en samen met heel wat gemeentes en clubs in Vlaanderen onze lokale olympiërs in de kijker te zetten. Hopelijk inspireren we op die manier ook heel veel kinderen om de stap naar een sportclub te zetten.

De vrijetijdsdienst heeft zelf al een aantal affiches verdeeld, maar er zijn er van zowel Elke als Valerie nog zo’n 30-tal over. Desselaars die mee willen supporteren door de affiches voor het raam te hangen, kunnen ze zolang de voorraad strekt vanaf donderdagmiddag (13u30) komen ophalen aan de onthaalbalie van het administratief centrum. Je kan de affiches zelf hier ook afprinten.

We duimen met z’n allen voor een prachtig resultaat op de Olympische Spelen in Tokio.