21 december laatste dag vaccinatiepunt: wees er snel bij voor je herfstprik!

Gepubliceerd op woensdag 14 december 2022 11.30 u.
Woensdag 21 december is de laatste vaccinatiedag in ecocentrum De Goren. Vanaf dan sluit het vaccinatiepunt definitief de deuren. Late beslissers of inwoners die recent een uitnodiging ontvingen, maken een afspraak via www.vaccinatiecentrumbaldemore.be. Afspraken inplannen na 21 december kan niet.

Wie op een latere datum een afspraak wenst, contacteert rechtstreeks de huisarts of apotheek die vaccinatie aanbiedt. Ook het callcenter sluit. Heb je vragen over vaccinatie of het vaccinatiecertificaat? Dan kan je tot eind dit jaar terecht in het callcenter Baldemore 014 38 90 47. Vanaf januari bel je de Vlaamse helpdesk op 078 78 78 50.

Voor de herfstprik tegen corona hadden inwoners uit onze eerstelijnszone (Balen, Dessel, Mol, Retie) de afgelopen maanden de keuze: vaccinatie in het vaccinatiepunt, bij hun huisarts of de apotheek. Vanaf 21 december stopt de werking van het vaccinatiepunt en kan je er dus ook niet meer terecht voor je vaccin.

Uitnodiging extra prik

Wie in de zomervakantie een boosterprik kreeg, ontving recent een nieuwe uitnodiging voor een herfstprik. Het gaat dan vooral om oudere inwoners en mensen uit de kwetsbare doelgroepen. Zij ontvingen een nieuwe uitnodiging omdat hun vorige prik meer dan drie maanden geleden is. Als ze deze prik wensen, moeten ze snel actie ondernemen of rechtstreeks de huisarts of apotheek contacteren.

 

Afspraak maken?

Ontving je recent een uitnodiging voor een extra prik? Of kies je nog voor een herfstprik? Dan kan je een afspraak inplannen.

Voor 21 december

Via www.vaccinatiecentrumbaldemore.be. Je kiest voor vaccinatie:

  • In het vaccinatiepunt, ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71
  • Bij je huisarts
  • Bij een apotheek die vaccineert

Na 21 december

  • Rechtstreeks bij je huisarts
  • Rechtstreeks bij een apotheek in je buurt die vaccinaties aanbiedt op www.apotheek.be

 

Vragen? Contacteer callcenter Baldemore of Vlaamse Helpdesk

Ook het callcenter Baldemore bouwt stap voor stap de werking af:

  • Tot 21 december staat callcenter Baldemore voor je klaar op het nummer 014 38 90 47.
  • Tussen 21 december en 1 januari kan je een boodschap inspreken op het nummer van callcenter Baldemore 014 38 90 47. Een medewerker belt je nadien terug.
  • Vanaf 1 januari 2023 staat de Vlaamse helpdesk klaar om je vragen over corona of vaccinatiecertificaten te beantwoorden op 078 78 78 50. Het lokale callcenter is vanaf dan niet meer bereikbaar.

Bedankt aan alle medewerkers

Dankzij de inzet van talrijke medewerkers en vrijwilligers, huisartsen en verpleegkundigen, konden we inwoners afgelopen maanden vlot verder helpen in het vaccinatiepunt. Daarnaast konden we rekenen op de steun van de eerste lijn om de vaccinatie van de herfstprik versneld in te voeren in de vertrouwde omgeving van de huisarts en nadien ook de apotheek.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be