Verplichte nascholing vakbekwaamheid voor rijbewijzen C en D – de impact op je organisatie en subsidiemogelijkheden

Gepubliceerd op dinsdag 20 september 2022 11 u.
Heb jij als organisatie chauffeurs in dienst? Of ben je zelf beroepschauffeur? Iedereen met een rijbewijs C/CE of D op zak is wettelijk verplicht om elke vijf jaar 35 uur nascholing te volgen in het kader van de vakbekwaamheid (code 95).

Hoe behaal ik mijn vakbekwaamheid?

Om het attest van vakbekwaamheid te behalen moeten er vijf opleidingen van telkens 7 uur gevolgd worden. Elke opleiding levert zeven kredietpunten op van de vijfendertig punten die je bij elkaar moet sprokkelen. De uiterlijke datum waarop de nascholing moest gevolgd worden hangt af van het type rijbewijs.

Voor de vervaldatum van uw nascholing, moet je als chauffeur je rijbewijs laten aanpassen op de bevoegde dienst van jouw lokaal bestuur. Vervolgens start de volgende cyclus van de nascholing vakbekwaamheid en heb je 5 jaar de tijd om de nodige opleidingen te volgen.

Vrijblijvend inschrijven en meer info

Het lokaal bestuur van Dessel geeft haar inwoners, bedrijven en chauffeurs de mogelijkheid om zich opnieuw in regel te stellen met hun nascholing vakbekwaamheid. Het lokaal bestuur organiseert telkens één module per jaar, waardoor de opleidingen voldoende gespreid worden. Tevens kunnen deze opleidingen gevolgd worden in Dessel én tegen een voordelig tarief. De opleiding zal dit najaar doorgaan.

Contactpersoon: Marie Jacobs, afdeling grondgebiedzaken, Hannekestraat 1, 2480 Dessel, tel 014 38 99 27 of via email: lokale.economie@dessel.be

Let wel op: inschrijvingen worden afgesloten op 14 oktober 2022.