Voorkeur voor vaccinatie bij je huisarts? Wacht op uitnodiging Baldemore

Gepubliceerd op donderdag 15 september 2022 16.11 u.
Laat je je liever vaccineren bij je eigen huisarts? Wacht dan op de uitnodiging van eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie). Deze uitnodiging valt een tweetal dagen na de uitnodiging van Vlaanderen in de brievenbus.

Met de Vlaamse uitnodiging kan je enkel in het vaccinatiepunt (Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71, Mol) een afspraak boeken.


In eerstelijnszone Baldemore werd hard gewerkt om de vaccinatie dicht bij de inwoners te brengen. Heel wat de huisartsen staan paraat om eigen patiënten te vaccineren in hun vertrouwde omgeving. De apothekers zorgen voor de levering van de vaccins.

Zo werkt het

Omdat de uitnodigingssoftware niet toelaat om één uitnodiging uit te sturen voor de verschillende vaccinatiemogelijkheden, ontvang je twee uitnodigingen voor je vaccinatie:

  • Eén uitnodiging vanuit Vlaanderen. Met deze uitnodiging kan je enkel een afspraak boeken bij het vaccinatiepunt (Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 in Mol).

  • Eén uitnodiging vanuit eerstelijnszone Baldemore. Met deze uitnodiging kan je enkel een afspraak boeken bij je huisarts.

Heb je de voorkeur om je te laten vaccineren in de vertrouwde omgeving van je eigen huisarts? Wacht dan op de uitnodiging van Baldemore. Deze uitnodiging valt wellicht een tweetal dagen nĂ¡ de Vlaamse uitnodiging in je brievenbus.

Je afspraak maken doe je via www.vaccinatiecentrumbaldemore.be. Je kiest op de homepagina voor de knop ‘Afspraak bij je huisarts’ of ‘Afspraak in vaccinatiepunt’.

Wie online geen afspraak kan maken, contacteert het callcenter op het nummer 014 38 90 47 tussen 9 en 16 uur.

80% van de huisartsen vaccineert mee

In onze eerstelijnszone vaccineert 80% van de huisartsen mee. Wie een afspraak inplant, vindt online een lijst terug van de huisartsen die meedoen. Als je bij het maken van je afspraak je huisarts selecteert, verschijnen meteen de data en de uren waarop je bij hem of haar terecht kan.

3 vaccinatiedagen per week in vaccinatiepunt

We starten in het vaccinatiepunt (Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 in Mol) met drie vaccinatiedagen per week: op maandag, woensdag en vrijdag. Ook hier vind je de beschikbare uren als je je afspraak inplant.

Wie wordt wanneer uitgenodigd?

Enkel meerderjarigen die al een volledige basisvaccinatie kregen, worden uitgenodigd. We volgen de uitnodigingsvolgorde die Vlaanderen hanteert:

  • eerst komen inwoners met een immuunstoornis aan de beurt
  • direct gevolgd door onze zorgmedewerkers
  • nadien volgen de andere inwoners in dalende leeftijd vanaf 80 jaar (de oudere leeftijdsgroepen ontvingen de herfstprik al)

Het vaccin?

Het vaccin tegen corona is gratis zowel in het vaccinatiepunt als bij je huisarts. De eerste 12.000 geleverde vaccins zijn alvast gemodificeerde Pfizer vaccins. Deze zijn aangepast aan de ominkronvariant. We hopen dat dit ook geldt voor alle volgende leveringen binnen deze herfstcampagne. We communiceren hierover transparant bij elke uitnodigingsronde. Zo kan je met kennis van zaken een beslissing nemen.

Arbeidsgeneeskundige diensten

Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de voorbereidingen voor vaccinatie bij de arbeidsgeneeskundige diensten van grote bedrijven in onze regio. Van zodra dit in orde is, informeren de respectievelijke werkgevers hun eigen medewerkers.

Voor wie zijn eerste prik nog wenst

Kinderen die 5 jaar geworden zijn en volwassenen die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen voor hun eerste prik contact opnemen met het callcenter (014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be). De uitnodigingen tijdens de herfstcampagne zijn enkel voor de boosterprik.

Niet verplicht

Je laten vaccineren is niet verplicht. Het is een vrije persoonlijke keuze. Op de website www.laatjevaccineren.be vind je alle informatie over de werking van de vaccins.

Meer info: callcenter Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be of www.vaccinatiecentrumbaldemore.be