Bijkomende vaccinatiedata voor 12 tot 17-jarigen op 24 en 25 februari

Gepubliceerd op dinsdag 15 februari 2022 11.40 u.
Op donderdag 24 en vrijdag 25 februari plant vaccinatiecentrum Baldemore extra vaccinatiemomenten voor de extra prik van de 12 tot 17-jarigen. Ook op vrijdag 18 februari zijn er nog vrije plaatsen. Kies je als 12- tot 17-jarige voor een extra vaccinatie? Registreer je op www.vaxlist.be.

En duid jezelf aan voor de extra prik. Heb je –mogelijk via je ouders – al een account op VAXLIST? Gebruik dan deze registratie om jezelf aan te melden. Let op: je kan alleen een extra prik laten plaatsen als je een door je ouders ondertekende ’geïnformeerde toestemming’ meebrengt naar het vaccinatiecentrum.

Je ontvangt voor deze extra prik géén uitnodiging via de post, e-mail of e-box. Je moet jezelf inschrijven via VAXLIST. Wie registreert op www.vaxlist.be ontvangt via sms of telefonisch een uitnodiging met voorstelmoment. Dit moet je bevestigen. Pas dan heb je een definitieve afspraak en verwachten we je in het vaccinatiecentrum. Vrije inloop is niet mogelijk. 

Via VAXLIST kan je je aanmelden voor volgende vaccinatieavonden:

  • Vrijdag 18 februari
  • Donderdag 24 februari
  • Vrijdag 25 februari

 

Geïnformeerde toestemming
De Vlaamse Regering besliste recent om alle Vlaamse jongeren tussen 12 en 17 jaar in Vlaanderen de kans te geven op een extra prik. De extra prik is alleen mogelijk wanneer ouders zichzelf goed informeren en uitdrukkelijk de toestemming geven. Deze toestemming verloopt via het formulier ‘geïnformeerde toestemming’ dat de Vlaamse overheid ter beschikking stelt. Mintens één van de ouders moet het ondertekenen, zelfs als je ouders meekomen naar het vaccinatiecentrum.

Waarom een extra prik? 
Dit herhalingsvaccin na de basisvaccinatie verhoogt opnieuw de bescherming tegen besmetting en ziekte. Een extra vaccin is alleen mogelijk voor jongeren die minstens 4 maanden geleden de basisvaccinatie kregen met twee vaccins van Pfizer. Deze extra prik vervolledigt het vaccinatieschema. Ook bij vaccins tegen andere ziekte is het gebruikelijk dat verschillende dosissen nodig zijn om de vaccinatie te vervolledigen. Alle officiële info over de argumentatie voor een extra prik, de medische bevindingen, de veiligheid van een extra prik voor 12- tot 17-jarigen en de besluitvorming hierover, lees je op www.laatjevaccineren.be/booster-12-17-jaar.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be