Nog niet gevaccineerd? Maak je afspraak voor woensdagavond 12 januari

Gepubliceerd op maandag 10 januari 2022 7.30 u.
De campagne voor de snelle plaatsing van de extra prikken, verloopt al enkele weken op kruissnelheid. Ook de afgelopen week werden er in het vaccinatiecentrum iedere dag grote aantallen extra prikken geplaatst.

Daarnaast krijgen we nog wekelijks aanmeldingen van inwoners die nog niet gevaccineerd zijn, maar alsnog de stap willen zetten. Dit kan perfect. Ben je in deze situatie? Registreer jezelf voor een 1ste prikmoment volgende week woensdagavond 12 januari. Bel hiervoor naar het callcenter op 014 38 90 47. 

  • Deze week wordt er dagelijks met een maximale capaciteit gevaccineerd. De cijfers op laatjevaccineren.be weerspiegelen niet de reële situatie voor onze eerstelijnszone. Omdat wij binnen het vaccinatiecentrum met eigen monitoring- en opvolgingssoftware werken, sturen we onze cijfers in bulk door naar de Vlaamse overheid en treedt er enkele dagen vertraging op. Zo zijn de cijfers nog niet aangevuld met de grote aantallen vaccinaties van deze week.
  • Alle 18-plussers die voldoen aan de tussentermijnen met hun basisvaccinatie, zijn inmiddels uitgenodigd. Mogelijk heb je door vertragingen bij bpost je uitnodigingsbrief en persoonlijk vaccinatiedossier nog niet ontvangen. In dat geval kan je inloggen op mijngezondheid.be en controleren of jij correct uitgenodigd bent. Als dit niet het geval is, registreer je best op Vaxlist. Je krijgt dan vanuit onze reservelijst een uitnodiging.
  • Ook kersverse 12-jarigen kunnen zich steeds op VAXLIST registreren. Datzelfde geldt voor al wie recent voldoet aan de tussentermijnen met de basisvaccinatie, maar nog geen uitnodiging ontving.
  • Wie zich nog niet heeft laten vaccineren, kan steeds deze stap nog zetten. Zo zijn er bijvoorbeeld woensdagavond 12 januari nog heel wat tijdssloten beschikbaar voor eerste vaccinaties. Bel naar ons callcenter op 014 38 90 47. Je verneemt dan meteen op welk tijdstip je kan langskomen.
  • Het vaccinatiecentrum ontvangt op woensdagnamiddag 12 januari de eerste 5-tot-11-jarigen. Alles wordt in gereedheid gebracht om hen op een kindvriendelijke manier te ontvangen. Ouders krijgen in de uitnodiging geen prikmoment voorgesteld, maar maken zelf een afspraak als ze kiezen voor vaccinatie.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be