Al 54,66% 65-plussers kregen extra prik

Gepubliceerd op vrijdag 3 december 2021 11.27 u.
Al 54,66% van onze 65-plussers kregen intussen een extra prik. Dit aantal zal nog fors stijgen de komende dagen door de geplande en drukke vaccinatiedagen. Als je een uitnodiging ontvangt, bevestig je bij voorkeur online.

Lukt dit niet? Contacteer het callcenter dan in de namiddag om wachtrijen te vermijden.

  • Op dit moment hebben 13.200 van de 81.115 inwoners hun extra prik al gekregen (= 16,27%).
  • Voor de doelgroep van de 65-plussers zitten we momenteel al aan 54,66%. De komende dagen zullen deze cijfers fors stijgen aangezien we vandaag 2 december nog een stevig gevulde vaccinatiedag hebben tot 22 uur met drie vaccinatielijnen. Daarnaast verstuurden we al vele uitnodigingen voor vaccinaties op 8 december, 13 december en 14 december.
  • De afgelopen weken konden we telkens meer dan 3.500 inwoners uitnodigen waarvan de tussentermijn met de eerste vaccinatie al voldoende groot is. We hopen een gelijkaardig cijfer vandaag of morgen nog te kunnen herhalen.
  • We verstuurden deze week 750 nieuwe uitnodigingen voor een extra prik. Deze uitnodigingen richten zich op een prikmoment op woensdag 15 december en aansluitende dagen.
  • Elke uitnodiging die we als vaccinatiecentrum met de nodige vaccingaranties kunnen versturen, zenden we meteen uit. Er is voldoende capaciteit en een grote bereidwilligheid bij onze medewerkers en vrijwilligers.

  • Stapsgewijs krijgen we van de Vlaamse overheid de komende weken de toelating om met de reguliere uitnodigingen af te dalen in leeftijd. Voor onze reservelijst VAXLIST zijn alle leeftijden alvast welkom om zich in te schrijven. Verdere info hierover lees je hier: https://www.vaccinatiecentrumbaldemore.be/sneller-extra-prik-vaxlist-nu-voor-iedereen-open
  • Als je een uitnodiging ontvangt? Bevestig bij voorkeur zelf online. Bel niet meteen naar het callcenter. Als je toch moet bellen, bel dan bij voorkeur enkele dagen na ontvangst van je uitnodiging en bel in het weekend. Op die manier kunnen we het aantal telefoontjes maximaal spreiden en voorkomen we overbelasting en langere wachttijden.
  • We ontvingen recente meldingen van inwoners die per e-mail een valse vaccinatie-uitnodiging ontvingen. Wanneer je doorklikt op deze valse mail, worden in een volgende stap je online bankgegevens opgevraagd. Het gaat hier om phishing. Wees alert en bezorg nooit je bankgegevens naar aanleiding van een vaccinatie-uitnodiging. Het e-mailadres waarvan de valse uitnodiging verstuurd wordt, is cov19-vaccin@emailserv.com. De uitnodiging is bijzonder goed nagemaakt.
  • Late beslissers die zich alsnog willen laten vaccineren, blijven nog steeds welkom om zich aan te melden bij het callcenter van het vaccinatiecentrum op 014 38 90 47.
  • Ook de huisartsenwachtpost heeft het ’s avonds, nachts en tijdens de weekend enorm druk met inkomende telefoons. De wachtpost benadrukt dat je deze uitsluitend contacteert voor een consultatie door een arts voor dringende medische opvolging die niet kan wachten. De wachtpost is niet bedoeld voor hoogrisicocontacten met vragen over de opvolging van coronatesten en quarantaine

Meer info:Vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.bewww.vaccinatiecentrumbaldemore.be