Verplichte nascholing vakbekwaamheid voor rijbewijzen C en D – de impact op je organisatie en subsidiemogelijkheden

Gepubliceerd op woensdag 22 september 2021 8.54 u.
Heb jij als organisatie chauffeurs in dienst? Of ben je zelf beroepschauffeur? Iedereen met een rijbewijs C/CE of D op zak is wettelijk verplicht om elke vijf jaar 35 uur nascholing te volgen in het kader van de vakbekwaamheid (code 95).

Hoe behaal ik mijn vakbekwaamheid?

Om het attest van vakbekwaamheid te behalen moeten er vijf opleidingen van telkens 7 uur gevolgd worden. Elke opleiding levert zeven kredietpunten op van de vijfendertig punten die je bij elkaar moet sprokkelen. De uiterlijke datum waarop de nascholing moet gevolgd worden hangt af van je type rijbewijs.

Voor de vervaldatum van je nascholing, moet je als chauffeur je rijbewijs laten aanpassen op de bevoegde dienst van jouw lokaal bestuur. Vervolgens start de volgende cyclus van de nascholing vakbekwaamheid en heb je 5 jaar de tijd om de nodige opleidingen te volgen.

Vrijblijvend inschrijven en meer info

Het lokaal bestuur van Dessel geeft haar inwoners, bedrijven en chauffeurs de mogelijkheid om zich opnieuw in regel te stellen met hun nascholing vakbekwaamheid. Het lokaal bestuur organiseert telkens één module per jaar, waardoor de opleidingen voldoende gespreid worden. Tevens kunnen deze opleidingen gevolgd worden in Dessel én tegen een voordelig tarief. De opleiding zal dit najaar doorgaan.

Let wel op: inschrijvingen worden afgesloten op 22 oktober 2021.

Meer info
Afdeling Grondgebiedzaken
Hannekestraat 1
2480 Dessel
Tel. 014 38 99 27
E-mail: lokale.economie@dessel.be