Vaccinatiecentrum in de afbouwfase, nog een vrij inloopmoment op 30 augustus

Gepubliceerd op vrijdag 27 augustus 2021 10.38 u.
Ons vaccinatiecentrum zit momenteel in de afbouwfase met nog slechts sporadische vaccinatiedagen. Bij de 12-18-jarigen spreken we al van een bijzonder fraaie vaccinatiegraad van 84%. Wel hopen we zo snel mogelijk op officiële duidelijkheid vanuit Vlaanderen voor een eventueel ‘boostervaccin’.

Vaccinatiecentrum in de afbouwfase, nog een vrij inloopmoment op 30 augustus

Ons vaccinatiecentrum zit momenteel in de afbouwfase met nog slechts sporadische vaccinatiedagen. Bij de 12-18-jarigen spreken we al van een bijzonder fraaie vaccinatiegraad van 84%. Wel hopen we zo snel mogelijk op officiële duidelijkheid vanuit Vlaanderen voor een eventueel ‘boostervaccin’. Op maandag 30 augustus organiseren we nog eens een vrij inloopmoment tussen 18 en 20 uur met Johnson & Johnson. Elke nog niet gevaccineerde volwassene (+18 jaar) is welkom!

  • Het vaccinatiecentrum zit momenteel in de eindfase van de vaccinatiecampagne. Momenteel voorzien we wekelijks nog één à twee vaccinatiedagen met een beperkt aantal lijnen. We zetten momenteel vooral 2de prikken in de jongste leeftijdsgroepen.

 

  • Op zaterdag 25 september organiseren we nog een vaccinatiedag met Pfizer voor de kinderen die de afgelopen weken 12 jaar zijn geworden. Zij ontvangen hiervoor tijdig een uitnodiging. Uiteraard voorzien we voor deze groep ook een 2de

 

  • Voor de kinderen uit 2009 die later dit jaar 12 jaar worden, wachten we nog op verdere instructies vanuit Vlaanderen.

 

  • Na deze prikmomenten voor de 12-jarigen eindigt de werking van het vaccinatiecentrum in de huidige vorm. Op dat moment gaan we over van ‘vaccinatiecentrum’ naar ‘vaccinatiepunt’. Dit betekent dat we in opdracht van Vlaanderen nog de helft van onze maximale vaccinatiecapaciteit behouden. Concreet betekent dit: van vier naar twee vaccinatielijnen. Hierdoor kunnen we – wanneer nodig – in het najaar snel starten met een eventueel boostervaccin. We hopen hierover zo snel mogelijk van Vlaanderen definitieve informatie te ontvangen, zowel over de timing, doelgroepen als volgorde.

 

  • Bij de volwassenen bereikten we na de extra vaccinatiedagen voor ‘herkansers’ een vaccinatiebereidheid van maar liefst 93,38%.

 

  • Van alle 12- tot 18-jarigen liet 84,48% zich al voor een eerste keer prikken met Pfizer. Exact 64,25% heeft ook al een tweede prik gekregen. Een bijzonder groot aantal leerlingen van het middelbaar (op dit moment al 3.404 kinderen) zal dus voor de start van het nieuwe schooljaar volledig gevaccineerd zijn.

 

  • Op maandag 30 augustus organiseren we nog een laatste vrij inloopmoment voor wie als volwassenen nog niet gevaccineerd is. Ben je 18 jaar of ouder én nog niet gevaccineerd? Kom dan op maandag 30 augustus tussen 18 en 20 uur naar het vaccinatiecentrum in De Zwaan. Je krijgt dan een prik Johnson & Johnson (J&J), waarmee je meteen het volledige vaccinatieschema doorlopen hebt. Dit aanbod geldt alleen voor inwoners van eerstelijnszone Baldemore.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be