Word je voor 1 september 12? Registreer je zo snel mogelijk op www.vaxlist.be

Gepubliceerd op woensdag 18 augustus 2021 15.17 u.
Word je nog voor 1 september 12 jaar en wil je gevaccineerd worden? Registreer je dan zo snel mogelijk op www.vaxlist.be. Tieners die in de tweede helft van augustus 12 worden, worden niet automatisch uitgenodigd voor vaccinatie. De groep is te klein om een extra vaccinatiedag te organiseren.

Om hen alsnog de kans te geven voor het begin van het schooljaar minstens één vaccin te krijgen, roepen we op om je te registreren op onze reservelijst VAXLIST. We nodigen dagelijks mensen van de reservelijst uit om geen vaccins verloren te laten gaan.

Volgens de vaccinatierichtlijnen mogen we binnen onze eerstelijnszone enkel tieners vaccineren die minstens 12 jaar zijn. Wekelijks gaat het om een 10-tal extra inwoners die verjaren en deze leeftijd bereiken. Tot nu toe ontvingen zij na hun verjaardag automatisch een uitnodiging en planden we deze vaccinaties in samen met een grotere groep mensen die nog een vaccins nodig hadden. Intussen ontving iedereen een eerste uitnodiging, en mogelijk ook een tweedekans-uitnodiging. Daardoor nodigen we vanaf nu geen grote groepen mensen meer uit en kunnen we dus ook geen volledig nieuwe vaccinatiedagen inplannen. Wel blijft er voor deze tieners voldoende mogelijkheid voor vaccinatie via de reservelijst www.vaxlist.be.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be