Vaccinatieverslag 13 augustus: vaccinatiegraad blijft stijgen, goed bezig!

Gepubliceerd op vrijdag 13 augustus 2021 9.27 u.
De vaccinatiegraad in onze eerstelijnszone blijft stijgen. Bij de +18-jarigen bereikten we een vaccinatiegraad van 93,16%. Bij de 10-17-jarigen bereikten we inmiddels een vaccinatiegraad van 57,83%.

Binnen deze laatste leeftijdscategorie komen wekelijks extra tieners in aanmerking vanaf het moment dat ze 12 jaar worden. We zijn dus goed bezig binnen onze eerstelijnszone, maar hopen de vaccinatiegraad verder te laten stijgen. Miste jij een vaccin of weigerde je? Dan krijg je alsnog een kans! Bevestig je ‘tweedekans’-uitnodiging of registreer op www.vaxlist.be.

 • We nodigden deze week een 10-tal inwoners uit die afgelopen week 12 jaar werden.

 • Daarnaast verstuurden we 1.200 ‘tweedekans’-uitnodigingen voor een eerste prik met Pfizer op 23 en 25 augustus. De tweede prik plannen we op 15 september.

 • In de tweede helft van augustus versturen we geen uitnodigingen naar inwoners die 12 jaar werden omdat het aantal te klein is om een volledige vaccinatiedag in te plannen. Word je voor 1 september 12 jaar en wil je gevaccineerd worden? Registreer je dan zo snel mogelijk op www.vaxlist.be. We roepen je op van zodra er vrije momenten zijn.

 • Miste je een tweede prik AstraZeneca? Plan deze dan zo snel mogelijk opnieuw in. Op maandag 6 september organiseren we een laatste prikmoment voor dit vaccin. Na deze datum worden alle restvaccins teruggestuurd naar het Agentschap Zorg en Gezondheid om opnieuw herverdeeld te worden.

 • Inwoners die hun vaccin uitdrukkelijk weigerden en toch gevaccineerd willen worden, kunnen via het callcenter van het vaccinatiecentrum (014 38 90 47) alsnog een afspraak vastleggen. Ze kunnen zich ook registreren op www.vaxlist.be.

 • Inwoners die hun tweede vaccin gemist hebben, kunnen met hun vaccinatiecode alsnog een tweede afspraak inplannen. Lukt dat niet? Neem dan contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum 014 38 90 47.

 • Onze eerstelijnszone ontving nog geen informatie over de boostervaccins (derde vaccinatieronde voor extra bescherming). We hopen hierover snel duidelijkheid te krijgen. Van zodra we meer info hebben, zorgen we voor duidelijke communicatie naar onze inwoners.

 • In elke eerstelijnszone moet er minimaal één vaccinatiecentrum open blijven. Vaccinatiecentrum Baldemore blijft dus gewoon draaien op het ritme dat nodig is voor het verdere verloop van de vaccinatiecampagne.

Vaccinatiegraad

 • We behalen momenteel een vaccinatiegraad van 93,16% bij onze 18-plussers.

 • Ook in de leeftijdscategorie van 10-17 jaar is de vaccinatiebereidheid groot waardoor we een vaccinatiegraad van 57,83% bereikten. Als we de 10-12 jarigen niet mee rekenen (zij worden niet gevaccineerd), bereiken we naar schatting een vaccinatiegraad van 80%.

 • Het bereiken van een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad blijft cruciaal om het normale sociale leven te kunnen hervatten. Elk individu draagt hierin een verantwoordelijkheid ten opzichte van zijn omgeving. Vaccineren doe je om de andere te beschermen en niet (enkel) voor je zelf.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be