Wat als je op vakantie bent bij ontvangst uitnodiging en 1ste prikmoment?

Gepubliceerd op maandag 26 juli 2021 14.41 u.
Jongeren van 2005, 2006 of 2007 die momenteel meerdere weken op reis zijn, missen mogelijk zowel hun officiële uitnodiging als het 1ste prikmoment. Eerstelijnszone Baldemore benadrukt dat dit geen probleem vormt.

Om zo snel mogelijk een goed zicht te krijgen op de situatie vragen we iedereen die wél tijdig zijn of haar uitnodiging kan openen om zo snel mogelijk de voorgestelde vaccinatiemomenten te bevestigen, te verplaatsen of te annuleren.

Midden juli vertrokken de prikuitnodigingen naar alle jongeren geboren in 2005, 2006 of 2007. Door de feestdag op woensdag 21 juli hebben veel inwoners later dan normaal de uitnodiging in hun brievenbus gevonden. De eerste prikmomenten voor deze geboortejaren staan bovendien al eind deze week gepland. De kortere tussenperiode tussen ontvangst van de uitnodiging en het effectieve 1ste prikmoment vergroten het risico dat zowel uitnodiging als prikmoment gemist worden, zeker tijdens het bouwverlof in de zomervakantie.

Nieuwe afspraken inboeken
Eerstelijnszone Baldemore benadrukt dat dit geen probleem vormt. Kom je van vakantie terug én vind je op dat moment een uitnodiging in je brievenbus voor een prikmoment dat al voorbij is? Jouw vaccinatiecode blijft 30 dagen geldig. Je kan via www.laatjevaccineren.be/registratie nieuwe afspraken boeken. Lukt dit niet? Bel dan naar het callcenter op 014 38 90 47. Ook zij kunnen manueel voor jou nieuwe afspraken inplannen. Vanuit eerstelijnszone Baldemore monitoren we voortdurend de situatie zodat er in de toekomst steeds voldoende vrije tijdsloten beschikbaar zijn.

Wat na 30 dagen?
Ook na het verstrijken van de periode van 30 dagen – waarna je vaccinatiecode automatisch vervalt - zorgen we voor een oplossing. In dat geval werken we via onze reservelijst Vaxlist. Registreer jezelf op www.vaxlist.be.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be