Oproep herkansers: kom je vaccin effectief halen of annuleer je afspraak

Gepubliceerd op vrijdag 9 juli 2021 12.26 u.
Eerstelijnszone Baldemore vraagt aan iedereen die een nieuwe kans krijgt om gevaccineerd te worden om zeker te bevestigen of te annuleren. Kies je ervoor om niet te annuleren? Kom dan ook effectief je vaccin halen.

Een hoge vaccinatiegraad is belangrijk om de opmars van de extra besmettelijke deltavariant te stoppen. Bovendien is het belang van een vaccinatie al meermaals bewezen doordat er in de gevaccineerde groepen amper zieken zijn. De inwoners met symptomen situeren zich vooral in de groepen die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn.

Of je je wel of niet laat vaccineren, blijft natuurlijk een vrije persoonlijke keuze. We benadrukken wel het belang van bevestigen of annuleren. Op die manier vermijd je een onnodige belasting voor het vaccinatiecentrum en zijn vrijwilligers niet voor niets op post

Wanneer krijg je een herkansing?
‘Herkansers’ ontvangen automatisch uitnodiging in volgende situaties:

  • Als je je afspraak geannuleerd hebt, maar het vaccin niet expliciet geweigerd hebt.
  • Als je niet bent komen opdagen en niets hebt laten weten.

Inwoners die hun vaccin wel expliciet geweigerd hebben bij het annuleren van hun afspraak of inwoners die hun herkansing graag sneller laten doorgaan, kunnen zich nog steeds inschrijven via registratie op www.vaxlist.be. Je moet hiervoor dus zelf eerst actie ondernemen.

De eerste uitnodigingen naar een duizendtal herkansers verstuurden we naar inwoners tussen het geboortejaar 1930 tot en met 2001.

Het gemeentebestuur dankt alvast alle ‘herkansers’ voor de correcte opvolging.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be