Nog geen toezegging AstraZeneca-vaccins: afspraken vervroegen nog niet mogelijk

Gepubliceerd op maandag 28 juni 2021 13.44 u.
Onze callcenters worden op dit moment overspoeld met vragen voor het vervroegen van de tweede AstraZeneca-prik. Op dit moment ontving onze eerstelijnszone nog geen toezegging voor een bijkomende levering van AstraZeneca-vaccins. Je afspraak vervroegen kan dus nog niet.

Van zodra we finale toezegging voor de vaccins ontvangen, communiceren we over de mogelijkheden voor het verplaatsen van je afspraak. Hou dus zeker de website van het vaccinatiecentrum www.vaccinatiecentrumbaldemore.be in het oog.

Het vaccinatiecentrum kan pas extra afspraakmomenten voor AstraZeneca openstellen van zodra er een toezegging is van vaccins. De Vlaamse overheid weet pas op dinsdag 29 juni of er effectief een grote levering AstraZenca komt. Onze eerstelijnszone kan pas nadien een toezegging krijgen, deze verwachten we ten vroegste eind deze week. Pas na deze bevestiging kennen we het aantal vaccins en kunnen we gericht communiceren.

Herhalingsvaccin van 12 naar 8 weken

65-plussers en risicopatiënten die nog op een intervaltermijn van 12 weken staan tussen hun twee AstraZeneca-prikken, zullen die waarschijnlijk in de loop van deze week zelf kunnen vervroegen naar minimaal 8 weken. De voorwaarde is uiteraard wel dat er ook effectief voldoende dosissen van het vaccin geleverd worden.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be