Volg het voorbeeld van Lennart! Laat je vaccineren en zet je op VAXLIST

Gepubliceerd op vrijdag 25 juni 2021 10.18 u.
Ontving je als jongere nog geen uitnodiging voor vaccinatie en wil je kans maken om sneller aan de beurt te komen? Schrijf je dan nu in op de reservelijst www.vaxlist.be. Ook 16- tot 18-jarigen kunnen zich registreren.

Als je inschrijft op de reservelijst, ontvang je mogelijk de komende dagen een sms’je met een uitnodiging. Ook ‘De Mol’ Lennart Driesen uit Retie liet zich heel bewust vaccineren en hij vertelt je graag waarom!

Bekijk hier het filmpje van Lennart.

‘De Mol’ van 2021, Lennart Driesen, motiveert zijn beslissing voor vaccinatie. In onze eerstelijnszone stellen we ook bij de jonge leeftijdscategorieën een grote vaccinatiebereidheid vast. Deze jonge inwoners maken kans om sneller gevaccineerd te worden, als ze zich registreren op reservelijst VAXLIST. Dagelijks vertrekken er oproepen om vrijgekomen tijdsloten voor vaccinatie in te vullen. We vullen de vrijgekomen plaatsen in door inwoners van de reservelijst op te roepen.

Geen toestemming nodig van ouders

Minderjarigen van deze leeftijd (16 en 17 jaar) mogen wettelijk zelf beslissen of ze zich al dan niet laten vaccineren, wat maakt dat ze zichzelf zonder formele toestemming van de ouders kunnen registreren. Registreren kan op www.vaxlist.be.

Reguliere uitnodiging? Je verdwijnt van VAXLIST

Aangezien we de afgelopen weken vrij constant een mooi aantal reguliere uitnodigingen konden versturen voor een 1ste prik, konden we VAXLIST uitbreiden naar de jongere leeftijden. Wie een reguliere uitnodiging ontvangt, verdwijnt automatisch van reservelijst VAXLIST, waardoor we onze reservelijst voortdurend moeten aanvullen.

Werking VAXLIST

Ook voor de werking van VAXLIST gelden de criteria van de Vlaamse overheid. Naast een aanduiding als risicopatiënt door de huisarts wordt er in primaire orde uitgenodigd op leeftijd. Dit criterium bepaalt in de eerste plaats je plaats op de rangschikking, niet het tijdstip van aanmelding.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be