Vakantietesten in ecocentrum De Goren? Alleen op afspraak via je huisarts!

Gepubliceerd op vrijdag 18 juni 2021 10.53 u.
Om het reizen de komende maanden veilig te laten verlopen zal testcentrum De Goren vanaf komend weekend ook de mogelijkheid aanbieden om jezelf te laten testen op zaterdag of zondag.

Het maken van een afspraak in het testcentrum – hiervoor heb je een code nodig – verloopt op dit moment nog via de huisarts. Het callcenter van het vaccinatiecentrum is niet opgericht als informatiecentrum voor vragen over het covid-certificaat of het geven van individueel reisadvies. Je vindt alle reisinformatie online via https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat of je belt naar de helpdesk van de Vlaamse overheid op 078 78 78 50.

 • Alle informatie over Europese covid-certificaat vind je via deze link: https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat. Je vindt er linken naar de sites waar je het certificaat kan downloaden.

 • Vragen over het certificaat? Bel de helpdesk van de Vlaamse overheid op 078 78 78 50 (9 tot 19 uur op weekdagen). Zij kunnen het certificaat ook per post opsturen. Let op: dit neemt een week de tijd in beslag.

 • De volgende website van de Europese Unie geeft verdere informatie over de regels die je per land moet respecteren: https://reopen.europa.eu/nl.

 • Het callcenter van het vaccinatiecentrum of het gemeentebestuur geeft geen reisadviezen. Je moet zelf de nodige (online) officiële bronnen raadplegen en beoordelen wat van toepassing is op jouw specifieke reissituatie.

 • Om bijkomende capaciteit te voorzien voor ‘vakantietesten’ zal er vanaf dit weekend in ecocentrum De Goren ook getest worden op zaterdag en zondag, telkens van 10 tot 12 uur. Op elke dag hebben we een vaste capaciteit voor een aantal testen. We monitoren de komende weken of dit volstaat.

 • Inwoners van Dessel kunnen ook terecht in het triagecentrum van Turnhout. Meer info op https://www.wachtpost.be/covid-19/
   
 • De testcapaciteit moet niet alleen afgestemd worden op het afnemen van testen, maar ook voor de tijdige analyse en verwerking. Hiervoor werken we samen met het Ziekenhuisnetwerk Kempen. Ook zij zijn bereid om deze vakantie hun testcapaciteit op te drijven.

 • Testen in het ecocentrum De Goren worden uitsluitend afgenomen op afspraak. Je hebt een testcode nodig om een afspraak te kunnen maken. Alleen je huisarts kan je deze testcode geven. Contacteer dus je huisarts als je afspraken wilt maken voor ‘vakantietesten’.

 • Je hebt altijd een code nodig om online een afspraak te maken in ons testcentrum. Pas ten vroeste vanaf 1 juli kan je deze code zelf genereren.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be, Vlaamse helpdesk covid-certificaat, 078 78 78 50 (9 tot 19 uur op weekdagen)