“Prikuitnodigingen tot in geboortejaar 1989”

Gepubliceerd op vrijdag 11 juni 2021 8.22 u.
Met 7.250 uitnodigingen die we deze woensdagavond uitstuurden, schakelt onze vaccinatiecampagne nog een stevige versnelling hoger. Met deze uitnodigingen zijn we beland in het geboortejaar 1989, waardoor we op één week tijd het overgrote deel van de dertigers konden uitnodigen.

Ben je jonger dan 41 jaar (geboortejaar 1980) en kandidaat voor Johnson & Johnson? Nog even geduld. Binnenkort kan je jezelf registreren op VAXLIST en dit aangeven. Sta je al op VAXLIST. Geen probleem, je kan je voorkeur nog aangeven.

 • Deze en begin volgende week wordt er gevaccineerd op 10, 11, 12, 14, 15 en 16 juni.
 • Tijdens deze dagen komen zowel Pfizer, AstraZeneca en Johnson & Johnson aan bod, met opnieuw een zeer groot aandeel voor Pfizer.
 • Woensdagavond 10 juni konden we een recordaantal uitnodigingen versturen voor 1ste In totaal ging het om 7.000 uitnodigingen voor Pfizer en een 250-tal voor Johnson & Johnson.
 • Met deze uitnodigingsronde zitten we in het geboortejaar 1989. Let op: nog niet alle inwoners van 1989 zitten in deze uitnodigingsronde vervat.
 • Inwoners van wie het mailadres gekend is, hebben de uitnodiging al ontvangen. In elk geval ontvang je zeker een uitnodigingsbrief via de post. Je mag deze brief eind deze of begin volgende week verwachten.
 • Voor Johnson & Johnson ontvingen we deze week de toezegging voor 1.200 vaccins. Door de leeftijdsbeperking die woensdagavond nog ingesteld stond op 41 jaar konden we in de uitnodigingsronde van woensdagavond slechts 250 uitnodigingen uitsturen.
 • Dankzij nieuwe instructies van de hogere overheid kunnen we Johnson & Johnson ook aanbieden aan inwoners jonger dan 41 jaar (geboortejaar 1980). Nog even geduld hiervoor! We passen VAXLIST aan, zodat je dit bij je inschrijving kan aangeven. Sta je al op VAXLIST? Geen probleem, je kan je registratie nog aanvullen. We geven een seintje wanneer deze mogelijkheden aan VAXLIST zijn toegevoegd.
 • Let op: ook als je in VAXLIST kiest om opgeroepen te worden voor een vaccin van Johnson & Johnson kan je vanuit VAXLIST nog steeds uitgenodigd worden voor een ander vaccin (bijvoorbeeld Pfizer). Er geldt geen individuele keuzemogelijkheid voor een vaccin.
 • Je kan uitsluitend via VAXLIST aangeven dat je bereid bent om het vaccin van Johnson & Johnson te krijgen. Wie de afgelopen dagen of weken al een uitnodiging heeft ontvangen via het reguliere uitnodigingsproces voor een toekomstige 1ste prik, kan niet overschakelen. Wie een uitnodiging heeft, verdwijnt automatisch uit VAXLIST.
 • Voor de uitnodigingen van Pfizer die we momenteel uitsturen, is de eerste prik eind juni/begin juli voorzien. De 2de prik staat eind juli/begin augustus ingepland. Sommige inwoners hebben op één van deze momenten al een reis geboekt, waarbij één van beide vaccinatiedata voor hen niet haalbaar is. Voor hen gelden volgende regels:
  • Geef vaccinatie voorrang, als het kan.
  • Bevestig nooit je afspraken als je uitsluitend 1 van de 2 prikken Een bevestiging geldt altijd voor de 2 afspraken. We vinden het als vaccinatiecentrum belangrijk dat de voorziene intervallen tussen 1ste en 2de prikken 100% gerespecteerd worden. Dit is belangrijk voor een optimale bescherming.
  • Kan je onmogelijk op één van de voorgestelde data? Je kan via de link op je uitnodiging zelf online je 2 afspraken verplaatsen naar beschikbare slots. Lukt dit niet? Bel dan naar het callcenter op 014 38 90 47.
  • Je voorgeboekte vaccinatiemomenten online annuleren en wachten op een later tijdstip om andere data te boeken, kan je niet. Weiger zeker ook niet online je vaccin, want dan ontvang je geen nieuwe uitnodiging en krijg je geen kans op nieuwe data.
 • Door de leeftijdsuitbreiding naar het geboortejaar 2003 is elke volwassene welkom om zich te registreren op VAXLIST. Ook onder de jongere leeftijdsgroepen stellen we een grote vaccinatiebereidheid vast.
 • Dagelijks worden er mensen uit VAXLIST uitgenodigd via het SMS-systeem. Dit kan zowel voor een last-minute vaccin als voor het opvullen van een open tijdslot in één van de komende dagen.
 • Belangrijk: je rangschikking op VAXLIST wijzigt voortdurend. Je kan naar voor schuiven op de rangschikking omdat mensen gevaccineerd worden of een uitnodiging hebben ontvangen. Je kan evenwel ook op de rangschikking zakken omdat oudere inwoners zich inschrijven. De algemene rangschikking op VAXLIST wordt niet bepaald op registratiedatum, wél op geboortedatum.
 • Registreren op onze reservelijst kan via vaxlist.be. Alle meerderjarige inwoners – of jongeren die dit jaar 18 worden – mogen zich aanmelden.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be