Van uitnodiging tot prik: tweede vaccinatiemagazine in de brievenbus

Gepubliceerd op donderdag 8 april 2021 12.01 u.
Op dinsdag 6 en woensdag 7 april viel het tweede vaccinatiemagazine in de brievenbussen van de inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie. Het magazine geeft uitgebreid info over de stappen die inwoners doorlopen vanaf uitnodiging tot prik.

Met een artikel over het verloop van uitnodigen en de reservelijsten beantwoorden we heel wat vragen. We eindigen met info over mogelijke bijwerkingen en de maatregelen na vaccinatie. Wil je helemaal mee zijn? Open dan snel je brievenbus of bekijk het magazine op www.vaccinatiecentrumbaldemore.be.

Je bekijkt de online versie van het magazine via deze link.

Met de inhoud van het magazine spelen we in op de vragen die leven bij onze inwoners. Door het magazine in de vier betrokken gemeenten huis-aan-huis te bedelen, zorgen we ervoor dat ook inwoners die niet digitaal actief zijn, correcte informatie ontvangen. In totaal verdelen we 38.900 exemplaren.

Waarom vaccineren?

Wat is een vaccin en hoe werkt het? Daarmee starten we het magazine. Door onze inwoners te voorzien van correcte info, kan ieder voor zich een persoonlijke en goed onderbouwde keuze maken voor vaccinatie.

Van uitnodiging tot prik in vier stappen

Wat moet je doen als je een uitnodiging ontvangt voor vaccinatie? We leggen het uit in vier eenvoudige stappen.

Aan de hand van een plannetje verduidelijken we waar het vaccinatiecentrum zich bevindt en hoe je dit bereikt. We focussen hierbij op inwoners die minder mobiel zijn en mogelijk vervoersproblemen hebben.

Verloop uitnodigen en reservelijst

Hoe verloopt het uitnodigen voor ons vaccinatiecentrum en hoe stellen we de reservelijsten op? In dit artikel lees je welke werkwijze en afspraken van toepassing zijn in onze eerstelijnszone.

Na je vaccinatie

Met duidelijke informatie over mogelijke bijwerkingen en de reden waarom deze ontstaan, vertellen we inwoners wat ze mogen verwachten. Tot slot eindigen we met de maatregelen die van toepassing zijn na vaccinatie.

Getuigenissen VACMANNEN/VACVROUWEN

Het magazine bevat talrijke getuigenissen van VACMANNEN/VACVROUWEN mvx die zich vrijwillig engageren om andere inwoners correct te informeren over de vaccinaties. Door zich kandidaat te stellen voor het project, krijgen ze hiervoor een opleiding en helpen ze ook moeilijk bereikbare doelgroepen informeren.