Info nodig over vaccinaties in eerstelijnszone Baldemore? Vraag naar je VACBLAD

Gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2021 12.05 u.
Ben je op zoek naar meer informatie over de coronavaccinaties in de eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie? Vraag dan naar je VACBLAD bij je huisarts, apotheker, tandarts of ziekenfonds.

In het VACBLAD geven we in eenvoudige taal info over de werking van vaccins, het verloop van de vaccinatie en de maatregelen die gelden na vaccinatie. Met deze info willen we je correct informeren. Want enkel met de juiste informatie kan iedereen een doordachte individuele keuze maken voor vaccinatie.

Je kan de digitale versie van het VACBLAD hier bekijken: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be/vacblad

We willen geen enkele inwoner in de kou laten staan. Daarom startten we in onze eerstelijnszone met het project VACMAN/VACVROUW, waarbij we vrijwillige inwoners opleiden en ondersteunen om mensen uit hun vereniging, wijk, (geloofs)gemeenschap correct te informeren. Op die manier bereiken we ook inwoners die niet digitaal actief zijn of de Nederlandse taal minder goed begrijpen.

Huisartsen, apothekers, tandartsen en ziekenfondsen

Onze VACMANNEN en VACVROUWEN gaan op pad met een VACBLAD dat ze kunnen achterlaten bij de mensen die ze informeren. Omdat ook onze huisartsen, apothekers, tandartsen en ziekenfondsen voor veel inwoners een belangrijke informatiebron zijn, kan je ook via hen een VACBLAD krijgen. In de wachtruimtes hangen we affiches uit zodat je weet dat het magazine ter plaatse verkrijgbaar is. Vraag er dus zeker naar!

Seniorenverengingen

Omdat de vaccinatie voor de 85-plussers in onze eerstelijnszone gestart is, verdeelt onze dienst seniorenplus de VACBLADEN ook via de seniorenverengingen. De seniorenverenigingen bussen de VACBLADEN in de brievenbussen van hun leden. Op die manier bereiken we rechtstreeks een 2.000-tal mensen.

 

Meer info: Hanne Rijkers - projectverantwoordelijke, 0474 94 17 16, hanne.rijkers@gemeentemol.be