Hoe stellen we de reservelijsten van ons vaccinatiecentrum op?

Gepubliceerd op donderdag 18 maart 2021 13.46 u.
Volgens de Vlaamse richtlijnen moeten de reservelijsten worden uitgewerkt, zodat je steeds het vaccin aanbiedt aan de doelgroep die momenteel in het vaccinatieschema aan bod komt.

Dit betekent dat we in de huidige fase de reservelijsten uitwerken op basis van een beperkt aantal zorgprofessionals eerste lijn die de laatste dagen nog zijn toegevoegd aan de Vlaamse databank én de 85-plussers die we momenteel uitnodigen. Daarnaast wordt ook een reservelijst aangelegd met de ge├»dentificeerde cruciale beroepen. Dat zijn de interventiemedewerkers van de politie en brandweer.

Bij een eventuele annulering van een afspraak wordt meteen vanuit het callcenter uit deze reservelijst geput, wat nu al lopende is. Je kan je in deze fase dus niet zelf kandidaat stellen voor de reservelijst, aangezien we deze moeten opstellen en verwerken volgens strikte criteria.

Latere fase vaccinatiecampagne

Mogelijk komt hier in een latere fase van de vaccinatiecampagne nog verandering aan, als we toegekomen zijn aan andere doelgroepen. We houden je op de hoogte via onze communicatie over het vaccinatieverloop in onze eerstelijnszone Baldemore (Balen-Dessel-Mol-Retie).

Meer info: callcenter vaccinatiecentrum, 014 38 90 47, vaccinatie@gemeentemol.be