Nieuwe muzikale activiteiten in en rond Tabloo

Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 9 u.
Lokaal bestuur Dessel, STORA en Tabloo gaan de komende vijf jaar samenwerken met Musica Impulscentrum, een kunstenorganisatie die werkt rond klank en muziek.

Hierbij willen we samen met Desselaars en verenigingen uit onze gemeente aan de slag gaan om nieuwe muzikale en artistieke projecten en activiteiten uit te werken in en rond Tabloo. 

Een eerste activiteit is een muzikale workshop voor (groot)ouders en (klein)kinderen dit najaar.

Ontdek de toverkracht van muziek in de workshop ‘Kiem’! 

Kom samen met je (klein)kind plezier beleven aan een superleuke en bijzondere, muzikale workshop waarin muziek tot leven komt. We gaan samen op avontuur met ritmische, melodieuze en speelse muziek van vroeger. Liedjes en versjes van toen worden vanonder het stof gehaald. Zo willen we ze nieuw leven inblazen en bewaren voor latere generaties.

Tijdens de workshop gaan we spelen met muziek, geïnspireerd door leuke verhalen, gedichtjes en liedjes van vroeger en nu. Samen met een muzikant beginnen we met een klein muzikaal zaadje, en dat zaadje groeit uit tot een betoverend verhaal vol mooie klanken waarbij we allemaal actief kunnen meedoen met instrumentjes of ander materiaal.

Mis deze bijzondere kans niet om de magie van muziek te ontdekken. Schrijf je vandaag nog in voor de workshop ‘Kiem’ en beleef samen met je (klein)kind een avontuurlijke reis door de wereld van muziek en fantasie!

Praktische info

Voor wie: voor kinderen van 0 tot 3 jaar en hun (groot)ouders
Wanneer: op zaterdagen 23 en 30 september, 7 en 21 oktober 2023
Uren:

  • 9 tot 9.30 uur: baby’s van 0 tot 9 maanden
  • 10 tot 10.30 uur: baby’s en peuters van 9 tot 18 maanden
  • 11 tot 11.30 uur: peuters van 18 tot 36 maanden

Waar: Tabloo, Gravenstraat 3, 2480 Dessel
Prijs: gratis
Inschrijven: via www.tabloo.com/kiem


Zin om mee te werken en Tabloo-vrijwilliger te worden?

Om deze projecten mee vorm te geven, zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de klankbordgroep. Deze groep zal een viertal keer per jaar vergaderen en mee nadenken over de creatieve invulling van de projecten. Ook bij de activiteiten zelf willen we beroep doen op vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het klaarzetten van de zaal, de ontvangst van de deelnemers of andere taken. 

Heb je interesse om deel te nemen aan de klankbordgroep of wil je helpen bij de activiteiten? Neem dan contact op met Ellen Mostmans van Tabloo, ellen.mostmans@nirond.be of tel. 014 33 41 93.