Met de bus naar het vaccinatiecentrum? Hou rekening met tijdelijk niet bereikbare bushaltes

Gepubliceerd op maandag 5 april 2021 8 u.
Door de wegeniswerken in Dessel en Retie de komende maanden, zullen er tijdelijk een aantal bushaltes niet bediend worden.

Van 12 tot 16 april volgt het verkeer in Dessel centrum een omleiding. De bushalten op de markt, in de Koolvenstraat en de Kromme Elleboogstraat zijn niet bereikbaar. Er worden tijdelijke haltes ingericht in de Kromme Elleboogstraat nabij Molsebaan, in de Koolvenstraat nabij de Turnhoutsebaan, en in de Kattenberg nabij kruispunt met Bergenstraat/Kwademeer/Broekstraat.

Van 19 april tot 9 mei wordt er gewerkt ter hoogte van Werbeek in Retie. De bushaltes Werbeek (Retie), Kuilstraat (Dessel) en Koolvenstraat (Dessel) zijn niet bereikbaar. Er worden vervanghaltes voorzien op de Markt (Dessel), aan Sportpark Brasel (Dessel), in de Berkestraat (Dessel), Delstraat (Dessel) Brasel (Retie) en Nieuwstraat (Retie). Aan Bosend (Retie) wordt een tijdelijke halte geplaatst.

Geen afstap mogelijk aan het vaccinatiecentrum

Door de omleidingen die De Lijn moet volgen, zal iedereen met eindbestemming Mol moeten afstappen aan het station van Mol. Dit betekent ook dat onze inwoners die in de periode van 12 april tot 9 mei de bus nemen om zich te laten vaccineren, moeten afstappen aan het station en niet aan het vaccinatiecentrum (halte Martelarenstraat).

Vanaf het station wandel je ongeveer een kilometer tot aan het vaccinatiecentrum. Er zijn verschillende busverbindingen tussen het station en het vaccinatiecentrum. Voor de juiste dienstregeling check je www.delijn.be.