Lokaal bestuur Dessel verbiedt alle activiteiten van verenigingen

Gepubliceerd op donderdag 5 november 2020 8.42 u.
Vorige week beslisten de vier gemeenten Dessel, Balen, Mol en Retie alle activiteiten voor -12-jarigen en +12-jarigen stop te zetten. Lokaal bestuur Dessel gaat echter nog een stapje verder en legt de Desselse verenigingen op hun volledige werking werking stop te zetten.

In aanvulling op het eerder gemaakte burgermeesterbesluit dat verenigingen oplegt alle activiteiten voor – en +12 jarigen stop te zetten, met uitzondering van kinderopvanginitiatieven, werd er op woensdag 4 november 2020 een burgermeesterbesluit opgemaakt dat stelt dat alle activiteiten van verenigingen verboden zijn en dit zolang het nodig is.

Lokaal bestuur Dessel stelde vast dat een aantal verenigingen alsnog bepaalde activiteiten willen organiseren, zoals afhaalfestijnen, het aan huis leveren van maaltijden, eten- of voedingswaren. Als lokaal bestuur zijn we ervan overtuigd dat het bijna onmogelijk is om ook hier te voldoen aan alle coronamaatregelen (o.a. samenscholingen). Dit bleek ook duidelijk na het overleg met de gouverneur.

Aangezien de situatie op dit moment ook in onze regio (en in Dessel) nog steeds kritisch is en nog steeds zorgt voor een zware belasting van de medische sector (ziekenhuis, huisartsen,..) is absolute duidelijkheid noodzakelijk en werd een aanvullend burgemeestersbesluit genomen in aanvulling op dat van 28 oktober 2020. Het besluit ging in op 4 november en is voor onbepaalde duur van kracht.

Meer info: corona@dessel.be