Lokaal bestuur Dessel organiseert coronaveilig afhaalpunt voor verenigingen

Gepubliceerd op vrijdag 20 november 2020 10.45 u.
Lokaal bestuur Dessel organiseert een afhaalpunt zodat verenigingen hun verkoopacties coronaveilig kunnen laten doorgaan. Zo wil lokaal bestuur Dessel verenigingen de kans geven inkomsten te genereren en de banden met leden en sympathisanten warm te houden.

Lokaal bestuur Dessel wil de verenigingen ondersteunen door hen een plek te bieden die volledig ingericht is volgens de geldende coronamaatregelen. Dat wil zeggen dat verenigingen zich geen zorgen hoeven te maken over looplijnen, aan- en afroutes, signalisatie, nadar, … De ruimte is volledig coronaveilig ingericht.

Verenigingen hebben het dit jaar door de coronacrisis extra moeilijk om geld bij elkaar te krijgen. Bovendien mogen ze door de verstrengde maatregelen niet meer deur aan deur verkopen. Afhalen op een afhaalpunt mag wel. Enkel een bestaande handelszaak mag aan de deur bezorgen of een bestaand afhaalpunt benutten.

Lokaal bestuur Dessel maakt afhaal nu ook mogelijk voor de Desselse verenigingen door de inrichting van het afhaalpunt. Zij kunnen vanaf 30 november 2020 gebruik maken van dit gemeentelijk afhaalpunt, dat georganiseerd zal worden in Sportpark Brasel. Onder toezicht van lokaal bestuur Dessel kan men op die manier veilig afhaalmomenten organiseren. Deur aan deur bezorgen blijft voor verenigingen echter verboden.

Het burgemeestersbesluit van 4 november 2020, dat verenigingen verbood ook maar enige activiteit te organiseren, komt hierbij te vervallen. Het nieuwe burgemeestersbesluit, waarin we verenigingen de mogelijkheid bieden gebruik te maken van het gemeentelijk afhaalpunt, gaat in op 30 november 2020. Voorlopig geldt deze regeling tot 31 januari 2021.

Hoe aanvragen
Verenigingen kunnen hun aanvraag richten aan lokaal bestuur Dessel via het e-formulier, te vinden op www.dessel.be/afhaalpunt. We vragen de aanvraag zo snel mogelijk te bezorgen, zodat onze diensten de aanvraag kunnen beoordelen en inplannen.

Voorwaarden
Het gebruik van het afhaalpunt voor verenigingen is volledig gratis. Alle voorwaarden kan je terugvinden op www.dessel.be/afhaalpunt.

Welke activiteiten kan je als vereniging coronaveilig organiseren?
We willen als bestuur benadrukken dat je als vereniging coronaveilige activiteiten kan organiseren, weliswaar binnen de huidige opgelegde coronamaatregelen. Een wandeltocht uitstippelen die mensen of leden in hun bubbel kunnen ondernemen, een online quiz maken voor je leden, beweegopdrachtjes versturen naar de kinderen, enz. kunnen zolang de maatregelen worden gerespecteerd (samenscholingsverbod, …). Het is van groot belang om het sociale contact op een coronaveilige manier te onderhouden, ook binnen je vereniging.

Door het inrichten van het gemeentelijk afhaalpunt bieden we vanaf 30 november 2020 Desselse verenigingen de mogelijkheid om ook hun verkoopacties opnieuw te organiseren.

Meer info
Afdeling Vrije tijd
Hannekestraat 1
2480 Dessel
Tel. 014 38 99 20
E-mail: vrijetijd@dessel.be
www.dessel.be/afhaalpunt