Little Pleasures

Els Cools is in 1966 in Mol geboren.

Ze behaalde haar diploma als illustrator aan Sint Lucas Antwerpen in 1989.
In 1990 studeerde ze een jaar aan de kunstacademie in Bratislava. Daar ontmoette ze de Deen
Oliver Streich. In 1992 verhuisde het illustrator-paar naar Denemarken, en kreeg twee kinderen. In Denemarken startten ze een illustratiebedrijfje en illustreerden samen boeken voor een Duitste en Zwitserse uitgeverij. Verschillende boeken werden ook in het Nederlands vertaald.

In 2011 begonnen ze met de fotograaf Lars Skåning, de galerij: “GaleRiget” in Faaborg,
Denemarken. Els heeft een hele reeks kinder-, jeugd- en schoolboeken geïllustreerd voor Deense uitgeverijen en werkt voor Deense tijdschriften en kranten.

Verder heeft ze ook muurschilderingen uitgevoerd en ruimtes gedecoreerd.
Een groot deel van haar artistieke carrière omvat ook vrij schilderen. Het illustreren en schilderen liggen dicht bij elkaar en beïnvloedden elkaar. Als illustrator houdt ze
vooral van teksten en verhalen die haar de mogelijkheid geven om realistische werken te creëren met een surrealistisch vleugje, gekruid met scheve humor, overstrooid met melancholisch stof. Op die manier werkt ze ook met haar schilderijen. Ze illustreert de kleine gebeurtenissen van het doodgewone leven, verdraait en keert ze zodat de toeschouwer het doodgewone ziet in een komisch onthullend licht. In het groteske, het absurde en surrealistische verbergt zich dikwijls een pijnlijk realisme.

Locatie: Wouwerstraat 29