IOK en lokaal bestuur Dessel organiseren opnieuw een tankslag

Gepubliceerd op dinsdag 27 april 2021 9.55 u.
Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden.

Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten. Het is dan ook verplicht vanuit de Vlaamse overheid om je tank binnen het jaar na buiten gebruik stelling te laten saneren.

Daarom organiseert de gemeente samen met IOK al voor de 4e keer een tankslag. Bij de vorige tankslagen werden in totaal al 2.761 oude stookolietanks gesaneerd! Door de combinatie met de groepsaankoop hemelwateropvang kan het zelfs mogelijk zijn om de werken te combineren, zo raak je van je oude stookolietank af en installeer je een regenwaterput met infiltratievoorzieningen in één klap.

Doe mee met de groepsaankoop hemelwateropvang

Ook als je geen tank laat saneren, kan je via de groepsaankoop een hemelwaterput, infiltratieput en/of hemelwaterton laten plaatsen.

Heb je interesse?

Schrijf je nu al vrijblijvend in op de groepsaankoop of volg één van onze gratis digitale infomomenten. Inschrijven voor de groepsaankoop en de infomomenten kan via www.iok.be/tankslag, telefonisch via 014 56 27 88, of via de milieudienst, tel. 014 38 99 37.

Datum en uur online infomoment
Donderdag 29 april – 14:30 – 16:30
Donderdag 6 mei – 19:30-21:30


Wil je mee beslissen?

De keuze van de firma’s gebeurt door een stuurgroep van mensen die deelnemen aan de groepsaankoop. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? T 014 56 27 88 of duurzaamheidsteam@iok.be