Hemels Dessel

Deze luchtfoto werd toegestuurd door Jos Verhaeren en werd op 2 juli 2017 rond 19:30u vanuit een tweepersoons opleidingsvliegtuig Cessna C150 genomen vanop een hoogte van ongeveer 450 meter of 1300 voet.

Het beeld kijkt uit van west naar oost, van Dessel-Centrum over het gehucht Witgoor en toont de mooie groene omgeving van Dessel met de waterputten die ontstaan uit zandwinning. Ook de 37m hoge Sas4-Toren is vaag te zien in het midden bovenaan, met er voor de recente zandput “De Pinken”, en helemaal bovenaan op de foto rechts de zandputten van Mol en het Zilvermeer.

Onze gemeente heeft meer dan 100 km wandelpaden, bevat 2 natuurgebieden (“Het Goor” en “Het Groesgoor”) en je kan hier prachtig fietsen.

Dessel bestaat uit 4 gehuchten: Dessel-Centrum, Brasel (begint onderaan de foto), Heide (begint links) en Witgoor. In het centrum van Dessel kan je herkennen: de kerk, de markt, administratief centrum De Plaetse, het oude gemeentehuis en de twee zorgcentra die Dessel rijk is: het Kempenerf en de Alfons Smet Residentie.

Locatie: hoek Nieuwendijk/Blokstraat