Help jij mee om Dessel toegankelijker te maken voor traag verkeer? Infomoment project trage wegen: 25 oktober 2021

Gepubliceerd op donderdag 30 september 2021 13.21 u.
Lokaal bestuur Dessel gaat, samen met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, aan de slag met de trage wegen. Trage wegen zijn verbindingen die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerd verkeer.

Vaak zijn dit smalle doorsteekjes in de dorpskern, onverharde veldwegen of kronkelende bospaadjes.

Om deze verbindingen te verbeteren kunnen we jullie hulp gebruiken! In een eerste stap is het noodzakelijk dat een bestaande inventaris trage wegen van Dessel geactualiseerd wordt. Hier is heel wat inventarisatiewerk voor nodig waarbij de kaartgegevens moeten worden afgetoetst met de situatie op het terrein. In een volgende stap worden, samen met alle geïnteresseerde burgers, alle knelpunten en mogelijkheden in kaart gebracht. Dit resulteert dan in een trage wegenplan waarmee wij als gemeente aan de slag kunnen gaan om in de toekomst een aantal missing links te realiseren en, waar nodig, de toegankelijkheid van bestaande trage wegen te verbeteren.

Informatiemoment op 25 oktober 2021

Samen met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete willen we iedereen uitnodigen om zich te informeren over dit project. Heb je zin om mee te inventariseren? Of ken je zulke mooie paadjes waarlangs je weer graag zou willen wandelen? Ook dan ben je meer dan welkom op ons infomoment!

Het informatiemoment gaat door op 25 oktober om 19.30 uur in het Parochiecentrum van Witgoor.

Wil je er graag bij zijn op ons infomoment? Schrijf je dan per e-mail (technisch@dessel.be) of telefonisch (014 38 99 27) in!

Kan je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar de trage wegen bij jou in de buurt?

Neem dan even contact op met Charlotte Corthals.
Tel. 014 25 56 25
E-mail: charlotte.corthals@rlkgn.be