Heb je onze plaspuntstickers al gezien?

Gepubliceerd op vrijdag 11 maart 2022 7.21 u.
Op vraag van de Desselse adviesraad voor personen met een handicap vind je in tal van onze horecazaken een groene plaspuntsticker aan de ingang of het raam.

Op deze manier tonen de uitbaters dat zij tegemoet komen aan iedereen die een dringend nood hebben aan het gebruik van een toilet. Dit kunnen zowel personen met beperking of aandoening zijn alsook zwangere vrouwen, kleine kinderen, senioren enz…

Als de openbare toiletten van de gemeente niet toegankelijk zijn of zich te ver van een zaak bevinden, stelden de horeca-uitbaters reeds spontaan hun sanitair ter beschikking aan mensen in nood. Misschien vraag je je hierdoor af wat het nut van deze sticker dan nog is?

Wel hier geef ik graag een klein woordje uitleg over. De plaspuntsticker is een universele sticker die ook buiten de grenzen van de gemeente gebruikt word. Het is een symbool voor de gebruikers dat ze zonder enig gevoel van onzekerheid gebruik mogen maken van het sanitair. Het laat ook mensen van buiten onze gemeente zien dat Dessel een inclusieve gemeente is waar iedereen van harte welkom is. Niets dan voordelen dus.

Beschikt jouw zaak of zaaltje nog niet over zo’n handige sticker en je werkt hier toch graag aan mee dan mag je contact opnemen met Tinneke Boeckx via gemeentelijkesocialedienst@dessel.be of met de voorzitter Sophie Verfaille via aphdessel@gmail.com. We bezorgen je zo spoedig mogelijk een exemplaar.