Happen, trappen en stappen: proeven van Campina

Hap, trap of stap mee door Dessel. Het ganse jaar door kan je op culinaire wandeltocht door Dessel, een wandelroute geënt op het knooppuntennetwerk. Tijdens deze heerlijke wandeling maak je kennis met onze prachtige gemeente.

Deelname kost 46 euro per persoon (voor kinderen -12 jaar: 23 euro). Reserveren doe je minstens 7 werkdagen op voorhand bij de dienst toerisme van lokaal bestuur Dessel.

Proeven van Campina

In Dessel verwijst er nog heel wat naar de voormalige brouwerij Campina. Wandel mee en proef van de sfeer van onze gemeente: natuurlijk veelzijdig. De wandellus in Dessel is 12 km lang en leidt je vanuit het centrum langs dennenbossen, akkers, weiden en plassen.

Starten doe je aan het startbord aan de waterpartij op het Campinaplein. Vanuit daar wandel je naar het Dessels Hof waar je geniet van het voorgerecht, een heerlijk soepje met luxe broodplank, tapenades en kruidenboter. Daarna strek je terug de benen en stop je bij Den Akker voor een fris tussengerechtje (tomaat-mozarella). Onderweg passeer je het Campinastrand en natuurgebied Het Goor met tal van vijvers. Daar stop je in Het Vijverzicht voor het hoofdgerecht, kalkoentournedos in een spekjasje met warme groentjes en archiduc. Daarna keer je terug richting centrum, waar je bij Onder den Toren kan genieten van een trio dessert van de chef (opgelet: aankomst voor 16:30u!). Tenslotte kan je terecht bij De Campina voor een degustief en een gezellige nababbel.

Voor kinderen onder de 12 jaar voorzien we een kindermenu voor 23 euro.

Happen, trappen en stappen in Dessel is enkel mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag. Niet op feestdagen. Vertrekken doe je tussen 10 en 10.30 uur. Reserveren kan je bij het administratief centrum 'De Plaetse', dienst toerisme, minstens 7 werkdagen vooraf. Na reservatie kan er omwille van praktische redenen niet meer worden geannuleerd. Je kan ook een cadeaubon kopen die 1 jaar geldig is.

Happen, trappen en stappen loopt het hele jaar door. Enkel tijdens verlofperioden van de deelnemende horeca kan dit niet doorgaan. Het is daarom ook belangrijk dat u steeds tijdig informeert en reserveert.

Honden zijn niet toegelaten in de eetgelegenheden.