Happen, trappen en stappen: proeven van Campina

LET OP: HAPPEN, TRAPPEN EN STAPPEN KAN NIET DOORGAAN IN JUNI 2022.

Hap, trap of stap mee door Dessel. Het ganse jaar door kan u op culinaire wandeltocht door Dessel, een wandelroute geënt op het knooppuntennetwerk. 

De wandeling begint met een start shot. Onderweg stopt u voor een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Tijdens deze heerlijke wandeling maakt u kennis met onze prachtige gemeente.

Deelname kost 40 euro per persoon (voor kinderen -12 jaar: 20 euro). Reserveren doet u minstens 7 werkdagen op voorhand bij de dienst toerisme van de gemeente Dessel.

Proeven van Campina

In Dessel verwijst er nog heel wat naar de voormalige brouwerij Campina. Wandel mee en proef van de sfeer van deze gemeente: natuurlijk veelzijdig. De wandellus in Dessel is 12 km lang en leidt u vanuit het centrum langs dennenbossen, akkers, weiden en plassen.

U start bij De Campina voor een verrassend start shot. Vanuit daar wandelt u naar het Dessels Hof waar u geniet van het voorgerecht, een heerlijk soepje met luxe broodplank, tapenades en kruidenboter. Daarna strekt u terug de benen en stopt u bij Den Akker voor een fris tussengerechtje (tomaat-mozarella). Onderweg passeert u het Campinastrand en natuurgebied Het Goor met tal van vijvers. Daar stopt u in Het Vijverzicht voor het hoofdgerecht, kalkoentournedos in een spekjasje met warme groentjes en archiduc. Daarna keert u terug richting centrum, waar u bij Onder den Toren kan genieten van een trio dessert van de chef. Voor kinderen onder de 12 jaar voorzien we een kindermenu voor 20 euro.

Happen, trappen en stappen in Dessel is enkel mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag. Niet op feestdagen. Vertrekken doe je tussen 10 en 10.30 uur. Reserveren doet u bij het administratief centrum 'De Plaetse', dienst toerisme, Hannekestraat 1, 2480 Dessel, Tel. 014 38 99 20, vrijetijd@dessel.be minstens 7 werkdagen vooraf.

Happen, trappen en stappen loopt het hele jaar door. Enkel tijdens verlofperioden van de deelnemende horeca kan dit niet doorgaan. Het is daarom ook belangrijk dat u steeds tijdig informeert en reserveert.

Honden zijn niet toegelaten in de eetgelegenheden.