Handleiding i-Active

Registreren in i-Active

Om in te schrijven voor onze vrijetijdsactiviteiten, moet je eenmalig een account aanmaken in i-Active. Hou zeker jouw rijksregisternummer en dat van je kind(eren) bij de hand, je hebt deze nodig tijdens het registratieproces.

Ben je al geregistreerd in i-Active voor de buitenschools opvang (IBO), dan kan je dit account ook gebruiken voor de vrijetijdsactiviteiten en hoef je niet opnieuw te registreren.

Registeren doe je zo

  • Registreren doe je via dessel.i-active.be. Voor vrijetijdsactiviteiten kies je de dienst ‘Gemeente Dessel’.
  • Volg de stappen en vergeet niet om op het einde op de knop “registeren” te klikken.
  • Je kan nu meteen een paswoord instellen en je ouderaccount bekijken.
  • Je hebt ook een mail gekregen waarin je username (een zescijferige code) en een paswoordlink zit.

BELANGRIJK! Controleer of de rijksregisternummers van alle gezinsleden correct zijn ingegeven in je account. Je kan dit zelf aanpassen indien nodig. Enkel zo kan je, volgens de nieuwe regelgeving, genieten van het fiscaal voordeel kinderopvang.

Handige tips

  1. We raden aan om de registratie via een computer te doen. Op een telefoon of tablet verschijnt niet alle info volledig op het scherm.
  2. Je username is een zescijferige code, niet je e-mailadres of naam.

Wegwijs in je i-Activeaccount

Inschrijven voor een vrijetijdsactiviteit doe je altijd via desel.i-active.be. Eenmaal ingelogd, vind je in de kalender een overzicht van alle activiteiten. Opgelet: als je account ook geldig is voor de buitenschoolse opvang, dan zal je in de kalender ook hun opvangmomenten zien verschijnen. Geen probleem! Klik gewoon de activiteit van jouw keuze aan.

Hieronder leggen we kort uit wat je waar terugvindt in je i-Activeaccount.

Inloggen

Inloggen in i-Active doe je via dessel.i-active.be. Geef je username en wachtwoord in. Opgelet: je username is een zescijferige code, niet je e-mailadres of naam. Heb je nog geen account? Lees hierboven hoe je je kan registreren.

Je inschrijving nakijken

Een overzicht van je inschrijvingen vind je via “reservaties”, kies “overzicht per maand” en filter op de maand waarin de activiteit plaatsvindt.

Je afrekeningen en betalingen nakijken

Onder “financieel” vind je je afrekeningen terug. Als je op het blauwe pdf-icoontje klikt, opent de afrekening met de betaalgegevens.

Als je online betaalde, zal je zien dat het openstaande bedrag 0 euro is. Betaalde je via overschrijving, dan duurt het iets langer voor je betaling zichtbaar is.

Deelnameattest ziekenfonds

Onder “financieel” vind je na elke vakantie je deelnameattest voor het ziekenfonds terug. Selecteer het juiste jaartal en je kan je attesten zelf downloaden en afprinten.

Jouw gegevens beheren

Onder “uw gegevens” kan je zelf je gegevens aanvullen of aanpassen.

Medische gegevens, allergieën, aandachtspunten, huisarts van je kind

De verantwoordelijke van de activiteit kan via een computer of tablet de (medische) info en noodnummers voor jouw kind bekijken. Het is belangrijk dat deze gegevens steeds up-to-date zijn zodat we je kunnen bereiken in geval van nood.

Onder “uw gegevens” klik je op “kinderen” en naast de naam van je kind op het groene potloodje. Onderaan kan je alle belangrijke medische info, aandachtspunten,… aanvullen of aanpassen.

Onder “uw gegevens” klik je op “contact” om extra telefoonnummers toe te voegen.