Groeimeter Huis van het Kind informeert ouders over rechten en voordelen 

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2021 9.37 u.
Het Huis van het Kind Balen, Dessel, Mol en Retie verspreidde kleurrijke groeimeters bij scholen en kinderopvanginitiatieven in de verschillende gemeenten.

De groeimeter informeert de ouders over bestaande rechten en voordelen voor hun kinderen. Ontving je de groeimeter al? Bekijk deze dan grondig en ontdek!

Vanaf half april zet het Huis van het Kind wekelijks een thema in de kijker dat te maken heeft met de rechten en voordelen voor kinderen. Zowel vrije tijd, kinderopvang, gezondheid als schoolkosten komen aan bod. Ook besteedt het Huis van het Kind aandacht aan de mogelijkheden voor ouders van kinderen met een beperking.

Groeimeter

De groeimeter vertelt meer over elk thema en verwijst met een QR-code naar meer informatie op de website van het Huis van het Kind. Onder de rubriek ‘rechten en voordelen’ vind je een antwoord op vele vragen: Welke tegemoetkomingen krijg je voor vrije tijd bij je ziekenfonds? Welke toeslag ontvang je als alleenstaande ouder voor kinderopvang? Zijn er tegemoetkomingen voor een bril? Wanneer krijg je een studietoelage? Welke G-sportmogelijkheden zijn er in de verschillende gemeenten? Door deze thema’s te bundelen op dit handige gadget, hoopt het Huis van het Kind de ouders te bereiken en te informeren over de vele rechten en voordelen die er zijn.

Meer info: Huis van het Kind Balen, Dessel, Mol en Retie, huisvanhetkind@gemeentemol.be www.huisvanhetkindregiomol.be/rechten-voordelen

Of bij de sleutelfiguren in opvoedingsondersteuning:
Balen: Ine Noukens 014 82 98 32
Dessel: Lore Vleugels 014 38 90 39
Mol: Laura Poorters of Kim Custers 014 33 15 91
Retie: Hilde Maes 014 38 95 37