Grabbelen!? Ontdek vele verrassingen.

Gepubliceerd op dinsdag 28 september 2021 11.30 u.
De Grabbelpas is er weer! In de herfstvakantie kan je in Dessel volop genieten van een boeiend en afwisselend vrijetijdsaanbod voor kinderen van de tweede kleuterklas tot het zesde leerjaar.

Van dinsdag 2 november tot en met zaterdag 6 november 2021 kunnen kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten. De creatieve kids kunnen zich uitleven in een workshop graffiti, gekke kapsels, bake off junior, bloemschikken en zo veel meer. Ook sportieve kids kunnen hun energie kwijt! Voor de kleuters is er het splinternieuwe tweedaagse Multimove kamp en voor de lagere schoolkinderen het oude vertrouwde sportkamp Sportprikkels. Ben je een echte dierenvriend? Ga dan de ezels van ’t gEZELschap verzorgen of maak een lekker dierensnoepje voor je favoriete huisdier. Ook voor wie houdt van wetenschap en technologie hebben wel wat leuks in petto! Maak je eigen elektroquiz, maak je eigen filmpjes voor het green screen of maak je eigen digitale strip. Het is een gevarieerd programma waarin iedereen wel iets kan vinden wat hij/zij leuk vindt.

Sportkampen

Op 2, 3 en 4 november kan je je laten prikkelen door sport. Sportprikkels is een omnisportkamp voor 6 tot 12-jarigen. Tijdens het sportkamp komen verschillende sporten aan bod. Sportprikkels vindt plaats in Sporthal Brasel op dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 8.30 tot 16.30 uur. Het is enkel mogelijk in te schrijven voor de volledige drie dagen.

Gloednieuw is het kleutersportkamp. Het tweedaagse Multimove kamp gaat door op 4 en 5 november van 9 tot 16 uur. De kleuters van de tweede en derde kleuterklas worden ondergedompeld in sport, spel en plezier. Het Multimove kamp gaat door in de sporthal van GBS De Meikever. Er is een uur voor- en na-opvang voorzien.

Film kijken in Tabloo

Voor de allereerste keer organiseert de afdeling Vrije tijd ook een gezellige gezinsactiviteit. Op zaterdag 6 november gaan er verschillende filmvoorstellingen door in het gloednieuwe bezoekerscentrum Tabloo. In de voormiddag wordt "Willy op de onbekende planeet" vertoond, een film speciaal voor de kleuters. In de namiddag wordt "Coco" gespeeld, een film voor de kinderen van de lagere school. Kinderen moeten begeleid worden door een volwassene.

Tickets kosten 2,50 euro en kunnen vanaf 7 oktober aangekocht worden in administratief centrum "De Plaetse" en in de bibliotheek, Hannekestraat 1.

Hoe kan je inschrijven?

Inschrijven kan via het online reservatiesysteem i-School. Je registreert je familie met alle gezinsleden. Daarna kan je je kinderen inschrijven. De inschrijvingen voor de activiteiten gaan van start op donderdag 30 september om 19 uur.

De inschrijving dient meteen online betaald te worden, dus hou je bankkaart bij de hand. Een inschrijving lukt enkel als ook de betaling in orde is gebracht. Je krijgt hiervan een bevestiging per e-mail.

In het programmaboekje, te vinden op www.dessel.be/grabbelpas, staat per activiteit vermeld hoeveel deelnemers er kunnen inschrijven. Deze beperking is nodig om alles in goede banen te leiden. Je leest in het programmaboekje ook waar de activiteit doorgaat, hoeveel ze kost en wat je moet meenemen.

Meer info

Afdeling Vrije tijd – jeugd
Hannekestraat 1
Tel. 014 38 99 20
E-mail: vrijetijd@dessel.be
www.dessel.be/grabbelpas