Gezocht: melkveebedrijven voor screening energieverbruik

Gepubliceerd op maandag 11 januari 2021 10.19 u.
De studenten Energietechnologie en Agro-en Biotechnologie van Thomas More Campus Geel slaan de handen in elkaar voor een energiestudie bij melkveebedrijven. Concreet zoeken ze 15 melkveebedrijven om een gratis energiescan uit te voeren. Inschrijven kan tot 20 januari.

Na de scan, krijgen de bedrijven aanbevelingen over hoe ze hun energiekost kunnen verlagen. Met het project ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2030, het engagement van de 29 Kempense gemeenten om 40% CO2 te besparen tegen 2030.

Voor het tweede jaar op rij voeren de studenten Energietechnologie aan Thomas More Campus Geel energiescans uit bij melkveebedrijven. Daarvoor werken ze samen met collega-studenten van de richting Agro-en Biotechnologie.

Peter Alen, opleidingsmanager Energietechnologie bij Thomas More: “De studenten Energietechnologie en Agro-en Biotechnologie gaan voor een win-win. Het glaasje melk produceren met minder energie.”

In de eerste fase van het project worden melkveebedrijven uit de Kempen gezocht om deel te nemen. Inschrijven kan tot 20 januari 2020. Geselecteerde bedrijven worden begin februari persoonlijk op de hoogte gebracht. In een tweede fase voeren teams van 4 of 5 studenten energiescans uit in de geselecteerde bedrijven. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met elkaar. Deelnemers krijgen vervolgens advies op maat en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden op 21 mei 2021 voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners. Het project loopt van 19 februari tot 21 mei 2021.

Meer info

www.kempen2030.be/energiescan
Tiemen Thijssen, tiemen.thijssen@thomasmore.be, tel. 014 56 21 41