Fotowedstrijd: Glastuinbouw anders belicht

Gepubliceerd op woensdag 21 juli 2021 7.40 u.
Haal een serre voor je lens. Stuur je foto's in tot en met 31 augustus. Provincie Antwerpen nodigt een zomer lang iedereen uit om mooie, leuke of originele foto’s te maken waarop de serre centraal staat.

Met deze fotowedstrijd verruimt het provinciebestuur de blik op glastuinbouw en richten we de aandacht op de innovatieve en artistieke kanten van de glastuinbouwsector.

We eten allemaal bijna dagelijks verse producten uit de serre: tomaten, paprika’s, aardbeien, sla… Toch is niet iedereen vertrouwd met de manier waarop groenten en fruit onder glas geteeld worden. Daar brengen we graag verandering in.

Meedoen is simpel

Elke deelnemer mag 3 foto’s inzenden in elk van volgende categorieën:

1) Mooi glaslandschap en biodiversiteit
2) Water en energie
3) De teelt zelf 

Iedereen kan deelnemen: tuinders die hun bedrijf op een originele manier in beeld brengen, buren van tuinders, wandelaars en fietsers die serres ontdekken in het landschap… Zolang de foto’s maar in de provincie Antwerpen worden genomen. De 4 beste fotografen winnen een mooie prijs, uiteraard met een knipoog naar de glastuinbouw. Alle praktische afspraken kan je nalezen op de website van de provincie Antwerpen.