Feestelijke editie van het Praatpunt in Dessel

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 11.30 u.
Op woensdag 3 juli organiseert het OCMW van lokaal bestuur Dessel een feestelijke editie van het Praatpunt. Wil jij graag mee komen feesten, schrijf je dan snel in via bijgevoegd inschrijvingsstrookje of neem contact op met Lotte of Katrien via 014 38 90 40.

Deze feesteditie van het Praatpunt gaat door in lokaal dienstencentrum 't Scholeke, Sportpark 1 in Dessel van 18 tot 21 uur.

Je mag vrienden en familie meebrengen. Er is een hapje en drankje voorzien en een springkasteel voor de kinderen.

Je mag ook zelf voor een gerechtje zorgen, dit kan je doorgeven bij inschrijving. Het OCMW geeft je hiervoor een kleine bijdrage.

Wat is het Praatpunt?

Met Praatpunt Dessel willen we anderstalige inwoners de mogelijkheid bieden om de Nederlandse taal verder te oefenen. Het Nederlands dat ze op school leren, is immers verschillend met de dagelijkse spreektaal.

Tijdens het Praatpunt oefenen we het Nederlands op een informele manier aan de hand van spelletjes, samen de krant lezen en met elkaar in dialoog gaan. Het is bovendien ook een leuke manier om andere mensen uit de buurt te leren kennen. Praatpunt Dessel gaat steeds door op de laatste woensdag van de maand.

Vrijwilligers gezocht!

Spreek je vlot Nederlands, ben je sociaal en kom je graag in contact met andere culturen? Dan ben JIJ de persoon die wij zoeken!

Bij interesse mag je contact opnemen met Katrien Grietens of Lotte Van Genechten van het OCMW Dessel via het nummer 014 38 90 40 of via socialedienst@dessel.be.